2024. március 19. - József, Bánk

A kormány visszaél a hatalmával?

A Fidesz szerint a kormány visszaél hivatalával és hatalmával, amikor alkukat kényszerít a kórházakra és olyan szervezetekre, amelyek a legelesettebb embereket képviselik.
2009. október 8. csütörtök 15:55 - HírExtra
A szóvivői tájékoztatón téma volt az egészségügyet érintő megállapodás, a fogyatékosügyi szervezetek támogatása, valamint a gyermekétkeztetés ügye is.

A Fidesz elnöki stábjának vezetője budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az egészségügyben "a kormány által kikényszerített alku" azzal a veszéllyel jár, hogy a jövő év első néhány hónapja után össze fog dőlni az egészségügyi ellátás a pénzhiány miatt, hiszen már most a 2010-es költségvetés terhére zajlik az "alkudozás".

Szijjártó Péter visszataszítónak nevezte, hogy a kormány a fogyatékkal élő embereket képviselő szervezetekre is olyan nyomást gyakorol, amelyek alapján kénytelenek megkötni bizonyos alkukat. Ezek a szervezetek - fejtette ki - ki vannak szolgáltatva az államnak, és kénytelenek elfogadni olyan alkukat is, amelyek "életben maradásukhoz" szükségesek.
Mint fogalmazott, a költségvetés tele van értelmetlen és felesleges megszorításokkal, amelyek közül egyet, a gyermekmenza-támogatás "drasztikus megkurtítását" már sikerült megakadályozni.

Szijjártó Péter ugyanakkor rámutatott: ha meg lehet úgy oldani a jövő évi költségvetést, hogy ne vegyenek el kétharmadot a gyermekek menzatámogatásából, akkor vajon miért kellett a büdzsét úgy beterjeszteni, hogy ez a csökkentés szerepelt benne. "Világosan kell látni, hogy ki az vagy kik azok, akik ezt így jóváhagyták, (...) akik szemet hunytak efölött" - tette hozzá.

Közölte: az "embertelen intézkedéseket" nem egyenként, hanem összességében kell visszavonni, vagyis vissza kell vonni az egész büdzsét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását