2024. március 19. - József, Bánk

Cipő: nincs szükség szívátültetésre

A Republic együttes frontemberének már korább is meggyűlt a baja szívproblémákkal. Szívizongyengeség, egy kisebb infarktus és előrehaladott koszorúér-betegség...
2009. október 6. kedd 10:29 - HírExtra

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója Bódi László, azaz cipő orvosa, tehát mindent pontosan tud az énekes állapotáról.

Februárban már átesett az énekes egy beavatkozásaon, ekkor egy tágítót helyeztek a koszorúerébe. Az orvos a Blikknek mesélt cipő állapotáról:

„Amikor Bódi László hozzám került, fő tünetei szívizomgyengeségre utaltak. Az MRI-vizsgálat pedig egy kis infarktust talált. Ezt követően a szívkatéterezés során koszorúér-betegségre bukkantunk. Ez Cipő fiatal korához képest óvatosságra intett. Ennek helyrehozása érdekében egy kis műtéttel Cipő szívébe egy sztent - azaz egy fémhálót - ültettünk be, és beállítottuk a gyógyszereit.”

 A szívátültetés híre valóban egy kissé erős volt, mesélte tovább Dr. Merkely Béla:

„Cipő a beavatkozás előtt valóban olyan állapotban volt, hogy felmerülhetett: ha nem gyógyul meg, esetleg új szívet kell kapnia. De a februári műtét nagyon jól sikerült, Cipő pedig megígérte nekem, hogy életmódot vált. Remek úton halad afelé, hogy teljesen meggyógyuljon. Még nem százszázalékos, de az ultrahangos vizsgálati eredmények szerint már rengeteget javult az állapota, és ha ő is akarja, akkor teljesen felépülhet.”

Forrás: HírExtra/Blikk
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását