2024. április 19. - Emma

Újabb sztárból lesz divattervező

Mind hazánkban, mint külföldön egyre több celeb lát neki saját márkát létrehozni több-kevesebb sikerrel. Hogy ki csatlakozik most, az amúgy sem rövid sztár divattervezők listájához?
2009. október 3. szombat 12:59 - Zelenij Linda
Lindsay Lohan, a botrányairól híres hollywood-i sztár, a legendás Emanuel Ungaro divattervezővel dolgozik együtt. Lohan segítségével szeretnének az új kollekcióba egy kis frisseséget csempészi.

A tinisztárból bulvárkirálynővé „érett” Lindsay Lohan elmondta, hogy a tervezés számára nem újdonság.

Emanuel Ungaro
Emanuel Ungaro Dél-Olaszországban született egy szabó családban, de élete fontosabb állomásai mégis Franciaországhoz és Párizshoz fűződnek.
Cristobal Balenciaga mellett a divattervezés minden fortélyát hamar elsajátította. Kollekciói merész színösszeállításaik, a váratlan és lenyűgöző megoldások és a részletekben rejlő pimaszság miatt váltak világhírűvé.

A divatcég parfümgyártását a szintén olasz székhelyű Salvatore Ferragamo csoport kezeli sikeresen már évek óta.
forrás: divatlap.hu
„Mindig is részt vettem a saját stílusom megtervezésében. A ruhák és a kiegészítők remek lehetőségek az önkifejezésre.„ - állapítota meg elmésen Lohan kisasszony.
Lindsay nem tagadja jelentős szerepét az Ungaro kollekció tervezésében és kiemeli, hogy „különböző korosztályonak, különböző elképzelései vannak”, és megígérte rajngóinak, hogy száz százalékot tesz majd bele.

„Amikor benne vagyok valamilyen projektben, akkor mindig teljesen átadom magam a feladatnak.”

Lohan azt tervezi, hogy minden egyes darabot az Emanuel Ungaro kollekcióból külön-külön fog értékelni, és mindegyikbe megpróbál belecsempészni valamilyen sajátos elemet.

„Olyan kollekciót szeretnék alkotni, ami egyszerű, és szexi. Én úgy gondolom, hogy egy ruha minél egyszerűbb, annál jobb - végszükség esetén pedig még mindig fel lehet dobni pár kiegészítővel” – mesélt saját nézeteiről a divattal kapcsolatban Lindsay.
Jelenlegi információk szerint az Emanuel Ungaro - Lindsay Lohan kooperáció végeredményét októberben,a Párizsi Divathét keretein belül tekinthetik meg az érdeklődők.

Egyébként nem Lindsay az egyetlen amerikai csillag, aki divattervezésre adja fejét, mivel ott boldog boldogtalan saját ruha kollekciót ad ki.

Amerikai sztárok

H&M nagy dobása
A H&M következő „vendég- divattervezője” igazán nagy név lesz. Jimmy Choo világhírű cipő dizájner „leereszkedik” a cotoure világából a fast-fashiont fogyasztók köréhez. „Idén ősszel a brit kiegészítő-márka Jimmy Choo hozza el nemzetközileg elismerten ragyogó cipőit és táskáit a H&M kiválasztott üzleteibe. Ez az első alkalom, hogy egy kiegészítő-márkával dolgozunk együtt"-áll a közleményben.
Az árak nagyjából 10-60 ezer forint között lesznek, ez igen barátságos, ahhoz képest, hogy eredetileg egy ilyen cipő nagyjából 130 ezerről indul.
Az egész „modern-kori” celebek divattervezősdit játszó korszaka nagyjából Mary-Kate és Ashley Olsen ruha kollekciójával kezdődött.

Több neves dizájnerrel - név szerint Alexander Wanggal, Jason Wuval és Maria Pintóval - együtt idén Mary-Kate és Ashley Olsent is tagjai közé választotta az Amerikai Divattervezők Tanácsa. Olsenéknek több divatkollekciója is forgalomban van, a Wal-Mart üzletláncban 4-14 éves lányoknak szóló darabjaikat árulják, és létezik egy Real Fashion for Real Girls, valamint egy The Row nevű márkájuk is, de más tervezők kreációihoz is adták már a nevüket és az arcukat.

Azóta egy hollywoodi csillag sem veheti igazán komolyan magát, ha nincs saját nevével fémjelzett kollekciója.

A körhöz elsők között csatlakozott Jennifer Lopez, aki fő profiljaként cipőket tervezett a nagyérdeműnek. Eleinte ígéretesnek tűntek a cipők, manapság azonban már hordhatalanok az új darabok, legfeljebb rúd mellett állva és erősen kapaszkodva. Egyébként Natalie Portman is belevágott a cipő tervezésbe, de szigorúan olyan lábbeliket akar előállítani, amihez egyetlen állatnak sem kell meghalnia.

Sarah Jessica Parker nevéhez is köthető kollekció, méghozz a Bitten, amely elérhető áron kínál egyedi darabokat. Ezek a darabok igen ígéretesnek tűnnek, bár tervezőjük mégis megmaradt a divatházak különleges ruháinál.

Gwen Stefani viszont imádja a saját maga által megálmodott rucikat, amik a LAMB nevet viselik, és gyakran mutatkozik is bennünk.

Tavaly ősszel a New-Yorki divathéten mutatta be első kollekcióját Victoria Beckham, aki azóta is rendszeresen tervez. Ruhái igazán Posh Spice-osak, az elegancia és a nőisség jellemzi őket.

Sienna Miller divattervező testvérével együtt hozta létre saját kollekcióját. A lázadás antológiája fantázianévvel ellátott ruhák vintage hangulatúak, mégis modernek
Akad néhány kevésbé bátor sztár - vagy csak belátják, hogy semmi közük sincs a divathoz- aki már a jól működő divatcégekhez áll be egy-egy szezonra segédkezni.
Katie Holmes nem játszik kicsiben, ő egyből az Armani divatházhoz ment segédkezni és a hírek alapján 2010-ig biztosan részt fog venni különféle kreációk megalkotásában.
Kate Moss modell pedig a Topshop számára kreált néhány ruhát, cipőt és kiegészítőt, amit a kritikusok nagyon lehúztak, mert szerintük ezek a ruhák legfeljebb rajta állnak jól (melyik divatház couture ruhái állnak jól bárkinek aki nagyobb méretet hord mint a 34-es? szerk.)

A Mango Penelope Cruz és Monica Cruz által kreált ruháknak biztosított megjelenést. A H&M legutób Madonnával és Kylie Minougegal dolgozott együtt. Az ő nevükkel piacra dobott ruháknak nagy sikere volt. Sport vonalon pedig rendszeresen nevét adja a Respect me kollekcióhoz Missy Elliot.

Úgy fest a lelkedés nem lanyhul, úgy fest a friss sztárok is minél több bőrt szeretnének lehúzni hirtelen jött hírnevükből. A legújabb celeb divattervező jelölt nem más, mint a Harry Potter üdvöskéje Emma Watson. A ruhák megalkotásához pedig közeli barátja, Karl Lagerfeld tanácsait veszi igénybe majd.

Magyar celebek

A jóból természetesen a hazai celebritásaink sem akartak kimaradni, így egyre többen belevágtak a divattervezésbe. A hazai celebek segítője e téren a Sugarbird.
Rubint Réka ruhái, amik a Limited RR Star nevet kapták, a Sugabird és a Promod közreműködésével jelentek meg. Réka elmondása szerint sikeres volt a kollekció, ám a rossz nyelvek szerint csúfosan megbukott.

A Sugarbird másik, nagy divattervező csapata - Dukai Regina, Zimány Linda, Bódy Sylvi, idén csatlakozott hozzájuk Horváth Éva - is serényen tervez kisebb nagyobb sikerrel. Ám nem túl sok kreativitás szorult beléjük, ráadásul nyíltan vállalják, hogy külföldi nagy divatházak „inspirálják” őket, például a Burberry. Idén tavasszal hatalmas botrány kerekedett ki az inspirációból, egy Zimány Linda nevével fémjelzett ruha kapcsán. Linda ruhája a megtévesztésig hasonlít Gyulai Natália divattervező zsűrizett ruhájára, ami egyébként a Burberry 2007-es kollekciójának az alapja. Az ilyen „inspirálódásokkal” vigyázni kellene, mert egyszer egy Louis Vuitton sütiből is komoly gondjai akadtak egy hazai cukrászmesterünknek.

Egyszóval, ami nem megy, azt nem kell erőltetni, és ez mind a külföldi, mind a hazai celebekre vonatkozik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását