2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Angiológiai rehabilitációs központ épül Kapuvárott

Országosan egyedülálló angiológiai rehabilitációs központot alakítanak ki a Kapuvári Lumniczer Sándor Kórházban, a létesítmény átadását a jövő év májusára tervezik - tájékoztatta az intézményt fenntartó kapuvári önkormányzat az MTI-t.
2009. október 3. szombat 09:56 - HírExtra
Az érrendszeri megbetegedésben szenvedők kezelését szolgáló rehabilitációs központ országos feladatkört lát majd el. Kivitelezése során felépül egy új épületrész, a régi épületrészeket pedig felújítják.

A rekonstrukciós projektre 750 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert el a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében az önkormányzat. A megvalósításához a város 134 millió forint önrésszel járul hozzá, így a teljes beruházási költség megközelíti a 900 millió forintot. Ez modern eszközök beszerzését is tartalmazza.

Az önkormányzat kiemelte: a beruházás célja, hogy az angiológiai rehabilitációs ellátás korszerű épületegyüttesben történjen, s e feladatkört hatékony terápiás eljárásrendbe szervezzék. A projekt révén 134 ágyas létesítmény jön létre, XXI. századi gyógyászati infrastruktúrával - tette hozzá.

A közleményben kitérnek arra, hogy a kivitelezési munkálatok a tervezett ütemezés szerint zajlanak. Eddig az igazgatási épület földszinti része készült el, az emeleti részen pedig jelenleg a szükséges bontásokat végzi a kivitelező. Az új épülettömbben is megkezdték az építészeti munkákat. Az önkormányzat szerint az építők tudják tartani a jövő májusi átadási határidőt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását