2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Filmes petíció Polanski elengedéséért

Világhírű filmrendezők és színészek írták alá azt a petíciót, amely Roman Polanski "azonnali szabadon bocsátását" követeli, és elítéli a lengyel-francia filmrendezőnek állított "rendőrségi kelepcét".
2009. szeptember 28. hétfő 11:57 - HírExtra
A filmes világot egységesen "megdöbbentette" a 76 éves alkotó őrizetbe vételének a híre. A párizsi Cinématheque (filmmúzeum) igazgatójának, Serge Toubianának a kezdeményezésére elindított tiltakozási akció aláírói között szerepel többek között Costa Gavras, Vong Kar Vai (Wong Kar Wai), Fanny Ardant, Ettore Scola, Marco Bellocchio, Giuseppe Tornatore, Monica Bellucci, Abderrahmane Sissako, Tony Gatlif, Pierre Jolivet, Jean-Jacques Beineix, Paolo Sorrentino, Barbet Schroeder, Gilles Jacob, Bertrand Tavernier, valamint a Francia Cinématheque, a cannes-i filmfesztivál és több, francia filmeseket tömörítő szervezet.

A petícióban "francia, európai, amerikai és az egész világ rendezői és alkotói" megdöbbenésüket fejezik ki Polanski őrizetbe vétele miatt, és "elfogadhatatlannak tartják, hogy a világ egyik legnagyobb kortárs filmrendezője tiszteletére rendezett nemzetközi kulturális rendezvény rendőrségi kelepcévé válhatott".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását