2024. április 19. - Emma

"A Fidesz sem tenne mást, mint a jelenlegi kormány"

Az MSZP szerint Varga Mihály volt pénzügyminiszter szakmai véleményt mondott a zalakarosi Közgazdász vándorgyűlés szakmai közönsége előtt, amikor az adócsökkentésről és a költségvetési kiadási plafon meghatározásáról beszélt.
2009. szeptember 26. szombat 18:20 - HírExtra
Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő a Fidesz-kormány volt pénzügyminiszterének beszédére reagálva az MTI-nek szombaton kifejtette: Varga Mihály a szakmai közeg előtt nem engedhette meg magának, hogy mellébeszéljen, ezért aztán mondandójából kiderül, hogy a Fidesz sem csinálna mást, mint a jelenlegi válságkezelő kormány.

"Azt, hogy az adócsökkentéshez és az euró bevezetéséhez egy szigorú válságkezelő programon keresztül vezet az út, teljesen nyilvánvaló, ezt teszi egyébként a Bajnai-kabinet" - mondta a szocialista politikus.

Tukacs István szerint Varga Mihály tehát "nem elszólta magát", pusztán csak egy szakmai közönség előtt elmondta azt a szakmai véleményt, amely az egyetlen tartható program most egy válság közepén.

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, volt pénzügyminiszter, a 47. Közgazdász vándorgyűlésen szombati zárónapján Zalakaroson azt mondta, hogy a költségvetési kiadások kontrollja és 45 százalékos GDP-újraelosztási arány mellett bevezethető az egykulcsos adó, amelynek már alacsonyabbnak kell lennie a Fidesz-kormány által tervezett 21-22 százaléknál, továbbá a költségvetésben 2011-től érvényes reál adósság szabály helyett kiadási plafon meghatározása szükséges. Véleménye szerint az euró céldátumot a következő évtized elején be lehet jelenteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Imres
2009. szeptember 27. 08:17
Tukacs Úr!
Azt hittem, hogy ön közgazdász.
Ön csak egy közgazdász diplomával rendelkező harmadrangú politikus - a legrosszabb fajtából.
Remélem, annyira még emlékszik közgazdasági tanulmányaiból, hogy egy helyzet megoldásának számtalan módja van.
Kivéve a végszükséget.
Talán nem tettek mindent annyira tönkre, hogy totális vészhelyzetben lennénk.
Az Önök megnyilvánulásai egyetlen gondolatkör forognak. Csak ez a megoldás és csak Önök tudják a megoldást.
Nos. Nem csak az a megoldás, amit Önök erőltetnek.
A múltkoriban, direkt kérdésre, Szabó úr, az Önök pártjának másik legalább oly jeles képviselője, mint Ön, kénytelen volt elismerni - hisz a szakma szabályait mégsem hághatja át - hogy bizony elképzelhető más megoldás is.
Tekintsük ezt a megnyilvánulását politikai nyilatkozatnak - a rosszabbik fajtából.
Ön, szakmai ismereteit cáfolva nyakói magasságokba emelkedett.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását