2024. április 20. - Tivadar

Kik fogják vezetni az LMP-t?

Elkezdődött a Lehet Más a Politika országos kongresszusa, amelyen többek közt a párt alapszabálya is módosul, és az is kiderülhet, hogy ki áll az LMP élére. A HírExtra a helyszínről, percről percre tudósít.
2009. szeptember 20. vasárnap 12:59 - Pasztor Balázs


Eredmények

Miközben számolják a szavazatokat, egy pénzügyi módosítás is sorra került: amely szerint ne csak a központnak, hanem jövőre az egyes területeknek is legyen saját kasszája és pénzügyei. Ezt a kongresszus elfogadta. Egy másik, jogi módosítás elfogadása után az Európai Zöldpárt chartájáról és alapszabályának elfogadásáról szavaztak - ez kell ahhoz, hogy az LMP megkapja a megfigyelői státuszt megkapja. Az egyetlen ellentétes pont ezekben az atomenergia: ezt a charta ellenzi, de a párt egyes tagjai nem. Végül az atomenergia ellenzői szerint az Európai Zöldpárthoz való csatlakozás fontosabb, így ők is csatlakoztak az elfogadókhoz. Végül a kongresszus a csatlakozást ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodással elfogadta.

Szomorú bejelentés szakítja meg a kongresszust: Heiszler Vilmos, az LMP egyik alapító tagja elhunyt.

A választmány azon 13 tagja, akik az LMP-t fogják irányítani az országgyűlési választások folyamán, végül - előzetes eredmények alapján - Schiffer András, Jávor Benedek, Ivády Gábor, Mile Lajos, Vágó Gábor, Meszerics Tamás, Bali Judit, Szabó Tímea, Tordai Bence, Hajdu Mária, Szabó Rebeka Sallai R. Benedek és Szombati Kristóf lett (a sorrend tükrözi a szavazatok elosztását: a legtöbb szavazatot kapót írtuk első helyen).

A választmányi tagok kihirdetése után Schiffer Andás beszédében elmondja, hogy elkövetkező időkben sem fognak engedni elveikből, és nem kérdés az, hogy az LMP bejut-e a Parlamentbe: biztos. Mint megjegyzi: rajtuk múlik, hogy a politikából kiábrándult emberek megfelelő alternatívát kapnak-e. Ezzel zárult az LMP tisztújító kongresszusa.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását