2024. április 19. - Emma

Frabato csodálatos gyógyulása

A boszorkánymágusról súlyos betegsége óta nem igen hallottunk. Most megkerestük őt egy villáminterjú erejéig, amiben elmeséli, hogy érzi magát, és hogy mi volt az oka a betegségének.
2009. szeptember 20. vasárnap 08:45 - Zelenij Linda
Az idei nyaralás emlékezetes marad Frabato, a boszorkány nagymester számára, ám sajnos nem a nyugodt pihenés és önfeledt kikapcsolódás miatt.

Júniusban kaptuk a hírt, hogy Frabato üdülése igazi rémálommá vált, mikor is görögországi családi pihenése során agyvérzést kapott.

A táltos éppen vízilabdázott, amikor hirtelen rosszul lett - szörnyű fejfájás tört rá, és elkezdett zsibbadni az arca. A közkórházban, ahová először vitték, nem tudták elvégezni rajta a CT-vizsgálatot (komputertomográfia), ezért átvitték egy magánkórházba, ahol megállapították, hogy agytörzsi infarktust kapott.

Később Frabato sajtósától is aggasztó híreket kaptunk a boszorkány nagymester állapotáról: „A táltos jelenleg már itthon van, nincs lebénulva, de folyamatosan szédül, infúziót kap. Egy hónapig még élet és halál között lesz, ugyanis.”

Mi is történt pontosan

Az agyvérzés az agyi érkatasztrófákat, tehát az agy vérellátási zavara következtében létrejövő működészavarokat jelenti. Az esetek egy részében a szélütés bizonyos előjelekkel jelentkezik, ilyen például rövid, átmeneti agyi működészavar. A már bekövetkezett stroke tüneteiből következtetni lehet, hogy az agy mely része károsodott, ezért különösen fontos, hogy a veszélyeztetettek ismerjék és felismerjék ezeket, és a tünetekről mindenképpen tájékoztassák a kezelőorvost.

A szélütés utáni első órák a túlélés és a maradandó károsodások elkerülése szempontjából kritikusak, ezért már a szélütés gyanúja esetén is azonnal mentőt kell hívni. Minél előbb kórházba kerül a beteg, annál nagyobb esélye van a túlélésre és arra, hogy a lehető legkevesebb maradványtünettel gyógyuljon fel a betegségből.
Kétfajtája van a strokenak. az egyik az oxigén hiány miatt fellépő szélütés, ami az erek elzáródása miatt történik. Ez a gyakoribb fajta.

Ritkább esetben fordul elő a vérzéses stroke, mely során közvetlenül agyi erek repednek meg, vagy pattannak el.

Bár az esetek többsége nem halálos, szinte mindig marad látható nyoma.

Megkerestük Frabatot, hogy megérdeklődjük, hogy érzi magát, mit mondanak az orvosok, és egyáltalán van-e elképzelése: miért pont vele történt mindez.

Hogy érzed magad mióta hazaengedtek a kórházból?

Köszönöm az érdeklődésedet, immár jól vagyok. Sőt teljesen tünetmentes.

Mit szólnak a gyors gyógyulásodhoz az orvosok?

Az orvosok mind a csodámra járnak, hogy ilyen rövid idő alatt teljesen rendbe jöttem. Valamint azt sem értik, hogyan tudok tünetmentes maradni.

Dolgozol már?

Három hét elteltével, miután hazahoztak, ki is engedtek a kórházból. Ezután már ott folytattam a munkámat, ahol abbahagytam és mind a mai napig dolgozom.

Van sejtésed mi történhetett?

Ez biztosan egy rontás volt. Azt is tudom, hogy ezt a negatív energiát egy külföldi riválisom küldte rám. De ez érthető, hiszen aki közismert személyiség és sokat szerepel a médiában, az érzéseket vált ki az emberekből. A médiaszereplőket lehet szeretni, és nem szeretni, így ebből adódik, hogy irigyeik és ellenségeik is akadnak bőven. Ám én nem félek az ellenségeimtől, mert tudom kezelni ezeket a helyzeteket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

skorp
2009. szeptember 24. 19:48
Jaj istenem! A csodát úgy hívják: Trentál (pentoxyphillin) és aspirin. Ez meg egy szerencsétlen balfék, bár nagyobbak akik ilyen baromnak hisznek!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását