2024. április 25. - Márk

Elmarad a Fővárosi Közgyűlés ülése

Nem ülésezik a jövő héten egyszer sem a Fővárosi Közgyűlés.
2009. szeptember 17. csütörtök 09:25 - HírExtra
Tájékoztatásuk szerint a hétfőre tervezett rendkívüli ülést már napokkal ezelőtt, a csütörtökre kilátásba helyezett soros ülést pedig szerda este halasztotta el a főpolgármester. Demszky Gábor szerint ugyanis azután célszerű, várhatóan október elején közgyűlést tartani, ha már megkapják a válaszokat az állami szervektől a fővárosi cégek egységes javadalmazási rendszerére készített javaslatról.

Ezt a javaslatot korábban egy rendkívüli ülésen kívánta a testület napirendjére tűzni a főpolgármester. Azáltal, hogy a jövő héten elmarad a csütörtökön esedékes soros ülés, várhatóan egyszerre tárgyalhatnak a cégvezetők javadalmazásával összefüggő kérdésekről és az egyéb témákról, megtakarítva ezzel egy rendkívüli ülést.

A Fővárosi Közgyűlés szervezeti szabályzatát ebben az önkormányzati ciklusban úgy módosította az MSZP-SZDSZ-többség, hogy megszüntették a havi közgyűlések korábbi gyakorlatát, s évente minimum hat ülést írtak elő. A fővárosi képviselők egyébként onnan értesülhettek a közgyűlés jövő heti elmaradásáról, hogy nem postázták részükre az előterjesztéseket. Az MTI információi szerint a közgyűlés időpontjának módosulásában közrejátszott az is, hogy néhány előterjesztés még nem készült el, illetve hogy a szocialisták által szorgalmazott budapesti egészségügyi modell kapcsán az ehhez szükséges újabb 600 millió forint körüli összeg felhasználásáról még tovább egyeztet a koalíció.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását