2024. március 29. - Auguszta

Cégvezetők fizetései forintban

A többségi önkormányzati tulajdonú cégek felsővezetői átlagosan havi bruttó 500-900 ezer forintos keresnek; a legmagasabb fizetés 1,2 millió forint - derül ki az MTI helyi tudósítói által összegyűjtött, kedd délutánig nyilvánosságra hozott adatokból.
2009. szeptember 15. kedd 21:16 - HírExtra


Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Kisújszálláson a városgazdálkodási kft. ügyvezető igazgatója havonta, vezetői pótlékkal együtt bruttó 274 ezer forintot keres, és 54.800 forint költségtérítés jár neki. Kunszentmártonban a Tiszazugi Vízmű Szolgáltató és Építő Kft. ügyvezetője havonta 350 ezer forintot vehet fel. Tiszaföldváron a Városüzemeltető és Foglalkoztatási Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezetőjének havi fizetése egyaránt 370 ezer forint. Jászapátin a Regio-Kom Kft. ügyvezető igazgatója havi 380 ezer forint fizetésben és 70 ezer forint költségtérítésben részesül. Szinte minden cégnél feltüntették a vezetőn kívül a főkönyvelő, a kisebb vezetők és a felügyelő bizottsági tagok járandóságát, sőt egy helyen még az úszómesterről is megírták, mennyit visz haza.

A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatójának alapbére havi 768.400 forint, a prémium az alapbérre vetítve legfeljebb 80 százalék. A végkielégítés és a felmondási idő egyaránt 4 hónap.

A Pannon Volán Zrt. vezérigazgatójának alapbére havi bruttó 905 ezer forint. Erre jön a teljesítménybér, amelynek felső határa az alapbér 80 százaléka. Az igazgató 13.500 forint egyéb juttatásban részesül, a felmondási idő 2 hónap, végkielégítés nem jár neki. A cég gazdasági igazgatója havonta 885 ezer forintot keres, egyéb juttatásai ugyanazok, mint a vezérigazgatónak.

A termelési igazgató is ugyanennyit keres, nála azonban a felmondási idő 8 hónap. A Mecsek Erdészeti Zrt. vezérigazgatójának alapbére havi bruttó 904 ezer forint, a prémium az alapbér 80 százaléka lehet. A végkielégítés 6 havi bér, a felmondási idő 10 hónap. A termelési vezérigazgató-helyettes bruttó 780 ezer forintot keres havonta, a felmondási idő maximum 12 hó, végkielégítése pedig legfeljebb 7 havi lehet. A gazdasági vezérigazgató-helyettes ugyanennyit keres és ugyanilyen feltételekkel alkalmazza az rt.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója bruttó 850 ezer forintot keres havonta, éves prémiuma az alapbér 100 százaléka. Utóbbi 2008-ban még 0 forint volt. Végkielégítés, felmondási idő nincs. A gazdasági igazgató bére bruttó 570 ezer forint havonta. Éves prémiuma az alapbér 30 százaléka. A pécsi hulladékgazdálkodási cég, a Biokom Kft. ügyvezetője - a városi vagyonkezelő cég, a Pécs Holding Zrt. napokban kinevezett cégvezetője - havi bruttó 850 ezer forintot keres, éves prémiumának maximális mértéke a bér 100 százaléka.

Az esetleges végkielégítés maximuma 12 havi bruttó bér. Egyéb juttatásként mobiltelefon- és gépkocsihasználat jár neki, valamint cafeteriajuttatások. A gazdasági igazgató havi bruttó 770 ezer forintot keres. Éves prémiuma 10 százalékkal kevesebb, de minden egyéb juttatása az ügyvezetőével megegyező. A Pécsi Vízmű Zrt. vezérigazgatója bruttó 1,2 millió forintot keres havonta, prémiuma az éves bér legfeljebb 65 százaléka lehet. Több pécsi önkormányzati cég kedd délután öt óráig nem tett közzé adatokat. Ezeket közé tartozik a Pécs-Pogányi Repülőteret Működtető Kft., a Pécs Holding Zrt., a Pécsi Ipari Park Zrt., a Pécsi Közlekedési Zrt., a Pécs2010 Menedzsment Központ, és Pécsi Fürdő Kft.

Pest megyében kevés önkormányzat vagy többségi önkormányzati tulajdonú cég vagy közalapítvány tette közzé kedd délutánig a vezetők juttatásait. A Fóti Közszolgáltató Kft. vezetőinek javadalmazását a jövő héten hozzák nyilvánosságra, mivel az ügyvezető jelenleg szabadságon van. A Dunakeszi Közüzemi Komplex Vállalkozási Kft. viszont már kedd reggeltől elérhetővé tette saját listáját. Eszerint náluk az ügyvezető havi 557 280 forintot, a gazdasági vezető 501 552, míg a szállítási vezető 360 ezer forintot keres. Mindhárman 400 ezer forintnyi cafeteriát kapnak egy évben.

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. - amelyhez tartozik többek között a hőszolgáltatás, a kéményseprés, a temetőgondnokság és városi parkgondozás, a parkolás, valamint e társaság működteti a kommunális üzemet, a piac- és vásárcsarnokot, valamint a Veszprém Arénát - vezérigazgatójának alapbére 930 ezer forint, a prémiuma 150 százalék, végkielégítésének időtartama pedig 12 hónap. A társaság gazdasági és városgazdálkodási igazgatójának alapbérét egyaránt 636 ezer forintban állapították meg, egyéb járandóságuk mértéke az alapbér 100 százaléka lehet. A cég hőszolgáltatási igazgatója 530 ezer forintot keres ugyanilyen járandóság mellett.

A Veszprém Városi Televízió és Lapkiadó Kft. ügyvezető igazgatójának havi bruttó 525 ezer forint az alapbére és 124 ezer forint költségtérítést kap.

A Bakonykarszt Víz és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója bruttó 660 ezer forintot keres havonta, ehhez havi 26 ezer forint értékű cafeteria társul, és igazgatósági tagként további 110 ezer forintot vehet fel. Prémiuma legfeljebb az éves személyi alapbér 100 százaléka lehet. A társaság gazdasági igazgatója bruttó 640 ezer, műszaki igazgatója pedig bruttó 550 ezer forintot keres.

A Veszprémi Regionális Innovációs Centrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának alapbére 350 ezer forint, emellett havonta 12 ezer forint értékű javadalmazást kap étkezési utalvány formájában.

A veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Szolgáltató Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának alapbére bruttó 350 ezer forint, a prémium mértéke az alapbérének 100 százaléka lehet. Az állatkert üzemeltetési vezetője bruttó 180 ezer forintot keres, ehhez társul havonta a 18 ezer forint összegű egészségügyi pótlék. Az intézmény főápolója bruttó 143 ezer forintot, logisztikai vezetője pedig bruttó 134.400 forintot keres, ezen felül ők is megkapják a havi 18 ezer forintos pótlékot.
Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását