2024. április 25. - Márk

A Fidesz az MSZP-t és a bankokat okolja

Magyarország válságát az MSZP és a bankok közösen okozták - reagált az MTI-hez is eljuttatott keddi közleményében a fideszes Koszorús László a Tóbiás József és Török Zsolt szocialista képviselők sajtótájékoztatóján elhangzottakra.
2009. szeptember 15. kedd 19:20 - HírExtra
Az ellenzéki politikus szerint a szocialisták és a bankok "most egymásra mutogatnak, miközben egyre több magyar család veszíti el otthonát a bedőlt tisztességtelen hitelek miatt".

Koszorús László úgy fogalmaz, hogy miközben a válság felelősei: a bankok és az MSZP egymásra kenik a felelősséget, az emberek problémáival nem törődnek, a hitelesek nem kapnak segítséget.

Tóbiás József keddi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a szocialisták frakciója civil szervezetekkel tárgyalt. Az MSZP frakcióigazgatója elmondta, hogy a képviselőcsoport és a civil szervezetek egyetértettek abban, hogy a bankok etikai kódexe nem az egyedüli, de az egyik legfontosabb eleme a bank és az ügyfél kapcsolatának rendezésének.

Kitért arra is, hogy a keddi egyeztetésen három javaslatot is tettek. Ezek között említette, hogy a magatartáskódexnek a fogyasztóvédelmi törvény hatálya alá kell tartoznia, ezért kérték, hogy a megállapodás preambuluma tartalmazza az erre vonatkozó megállapodást.

Kiemelte azt is, hogy léteznek a bankoktól függetlenül tevékenykedő pénzügyi vállalkozások is, és sok esetben éppen ezek kezdeményezik a kilakoltatásokat. Ezért javasolták, hogy a banki etikai kódexet elfogadó intézmények ne finanszírozzák azokat a pénzügyi szervezeteket, amelyek nem fogadták el azt.

Egyúttal felvettek egy összeférhetetlenségi szabályt is. A kódex tartalmazza, hogy a hitelt nyújtó pénzintézet nem vehet részt az árverezésben. Az egyeztetésen javasolták, hogy a magatartáskódex hatálya ne csak magukra a bankokra, de azok csoportjaira és vállalkozásaira is kiterjedjen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását