2024. március 29. - Auguszta

A nép köszörüli ki a kormány hibáit?

A Fidesz szerint a kormány most úgy kér újabb áldozatot a lakosságtól, hogy valójában a kabinet tett meg mindent annak érdekében, hogy ilyen gyenge, instabil legyen az ország helyzete.
2009. szeptember 14. hétfő 16:15 - HírExtra
Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn az Országgyűlésben azt mondta: a kormány eljátszotta az ország hitelességét, az ország iránti nemzetközi bizalmat. Úgy fogalmazott: "önök mindent megtettek azért, hogy ma Magyarország egy gyenge, instabil, szegényes gazdasági erővel rendelkező ország legyen, és ez nem elég önöknek, önök további áldozatot várnak az emberektől".

Mint mondta, nem tudják, miért vár a kormány újabb áldozatot, mert ez az út nem vezet sehova, ugyanis ez a leszakadás, a gyengeség útja, a kabinet pedig nem tett olyan javaslatot, amely beindítaná Magyarországon a gazdasági növekedést.

Hozzátette: a forint árfolyamával érvelni nevetséges. Navracsics Tibor közölte: "a szocialista technika szerint", ha a forint-euró árfolyama 280 forint felett van, akkor arról a nemzetközi folyamatok tehetnek, de ha 280 forint alatt van, akkor az a kormány iránti bizalmat jelenti.

Az ellenzéki politikus Bajnai Gordon miniszterelnök napirend előtti felszólalására válaszolva azt kérdezte: "Miniszterelnök úr tévedésből hozta el Gyurcsány Ferenc egy beszédét, vagy fizetett érte?"

Hozzáfűzte: Gyurcsány Ferenc már több hónapja nem szólalt fel a magyar Országgyűlésben, de most az ismerős mondatok mintha egy kicsit "visszahoznák szellemét".

Navracsics Tibor szerint az elhangzott adatok alapján a beszéd 2005 szeptemberében, októberében íródhatott.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a kormányfő beszédéből "egy mondat mintha megállt volna a levegőben", amikor Bajnai Gordon azt mondta, öt hónapos a kormány.
Emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök öt hónapja és három napja még a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere volt, és 2006 óta része volt az ország gazdasági mélyrepülésében, az eladósodásban, a bizalomvesztésben.

A frakcióvezető adatokat sorolva elmondta: amióta a szocialista és szabad demokrata kormány van hatalmon Magyarországon, folyamatosan csökken az ország versenyképessége. Hozzáfűzte: az államadósság utoljára 1995-ben volt ilyen magas, mert most minden állampolgárra kétmillió forint adósság jut.

A munkanélküliség utoljára az 1990-es évek közepén volt ilyen magas, a júliusi infláció a második legmagasabb az európai unión belül - mutatott rá.

Navracsics Tibor a miniszterelnök szavaira utalva közölte: a parlamenti ülésteremben lehet, hogy mindnyájan nyertesei lesznek a 2010-es költségvetésnek, de csak azért, mert nincs olyan a teremben, aki kedvezményes vagy ingyenes gyermekétkeztetésben részesülne, vagy csak a nyugdíjából élne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását