2024. április 19. - Emma

Rossz hír Overdose háza tájáról: szörnyű baleset és törés!

Mielőtt még Dózi rajongói a szívükhöz kapnának, hogy valami szörnyűség történt kedvenc csodalovukkal, eláruljuk: „csak” lovasa, a francia Soumillon szenvedett balesetet. Pont elég baj ez…
2009. szeptember 11. péntek 12:52 - HírExtra
Rossz hírről számolt be nemrég a PannoniaOverdose.hu, a magyar csodaló hivatalos internetes oldala. Overdose első számú lovasa, a háromszoros francia bajnok zsoké, Christoph Soumillon tegnapelőtt egy francia verseny futamán leesett lováról, és eltörte a csuklóját.

Dózi hivatalos zsokéjával a nancy-i futamon történt meg a baj, a célegyenesben esett nagyot egy ütközés után: az esés után ugyan a mögötte vágtató ló szerencsére nem taposott rá, de még a levegőben megütötte, amitől oly szerencsétlenül esett, hogy nyílt csuklótörést szenvedett. Az eset után Soumillont egy párizsi kórházba szállították, ahol a műtét után úgy az orvosok kijelentették, hogy az idei szezon hátralévő részét ki kell hagynia.

Azaz ha úgy vesszük, sajnos lovasa is lesérült Dózi mellé

A francia sztárzsoké egyébként mindössze huszonnyolc éves, de fiatal kora ellenére már számtalan hazai és külföldi nagyversenyt megnyert. Két l’Arc de Triomphe, három Prix du Jockey Club és Grand Prix de Paris, egy-egy Breeders’ Cup, Dubai World Cup, Hong Kong Gold Cup, Mile és Derby mellett Angliából a Coronation Cup, a Queen Anne Stakes, és a King George IV. Stakes díjait is hazavitte. Mindezt olyan remek lovak nyergében tudta elérni, mint Shirocco, Dalakhani, Zarkava, Rail Link, Paco Boy, Dylan Thomas, Hurricane Run, s nem mellesleg Overdose.

Csak remélni tudjuk, hogy mindketten, Overdose és zsokéja is teljesen felépül a következő év elejére, s folytathatják a megkezdett hengerelésüket…
Forrás: HírExtra/PannoniaOverdose.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását