2024. április 20. - Tivadar

Példátlan eset: összefogott az RTL Klub és a TV2!

Úgy látszik, az az elsötétítések lehetősége annyira megrémítette a két nagy kereskedelmi tévét, hogy rögvest összefogtak és közös nyilatkozatban ígérik: megjavulnak.
2009. szeptember 9. szerda 14:29 - HírExtra
Erre jutottak
A délutáni talkshowk sugárzásakor vállaljuk, hogy a jövőben:
1. mellőzzük a nyílt színi, a stúdióban történt verekedés bemutatását
2. a stúdióban elhangzó durva káromkodásokat képben és hangban egyaránt felismerhetetlenné tesszük
3. kiskorú személyeket súlyosan negatív kontextusban még törvényes képviselőjük hozzájárulása esetén sem szerepeltetünk
4. szeptember folyamán belső szabályaink közé illesztjük a német magán-tévétársaságok a nappali talkshow műsorokra vonatkozó önkéntes magatartási alapelveit
(Magyar RTL Televízió Zrt.)
Érdekes nyilatkozatban próbál az ORTT lelkére hatni a Magyar RTL Televízió Zrt. és a TV2 – a szinte példátlan összefogásra azért van szükség, mert a kritikán aluli beszélgetős műsorok kapcsán az ORTT-nél egyre inkább betelt a pohár. Nem is olyan rég már egy teljes hónapos elsötétítést is kilátásba helyeztek a TV2 Joshi Barath, és az RTL Klub Mónika show című „ultramegakulturális” műsoraiért.

„Mint ismert, 2009. tavaszán a televíziók közötti élesedő nézettségi verseny hatására a délutáni talkshowk tartalma és az azokban alkalmazott megvalósítási módok jelentősen megváltoztak. Ez a változás az ORTT szerint és a műsorszolgáltatók szerint sem kívánatos, noha nézettségi szempontból indokolható volt” – áll az RTL-esek által kiadott nyilatkozatban.

De mit lehet tenni a tendencia folytatódása ellen?

Nos, a TV2 és az RTL Klub összefogott, s a mai nap folyamán „egyeztettek” a jövő érdekében. A felek végül kompromisszumos megoldásra jutottak (lásd keretes írásunkat!), s egyben az ORTT bocsánatáért esedeznek.

„Felkérjük az ORTT-t, hogy mérlegelje a társaságunkra kirótt 12 órás adásfelfüggesztésről szóló határozat megváltoztatását, különös tekintettel arra a tényre, hogy az ORTT a Testülettel folyatott konzultáció során a kivételesen súlyos szankció alkalmazását éppen azzal indokolta, hogy arra szeretné ösztökélni a műsorszolgáltatókat, hogy változtassanak a szóban forgó műsorok készítésének napi gyakorlatán” – áll a nyilatkozat utolsó soraiban.

Erre szokták mondani, hogy mostantól az ORTT-nél pattog a labda…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását