2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mindenki Overdose visszatérésére vár!

A világ elsőszámú lóverseny-szaklapja, a Racing Post tudósítója, Neil Clark annyi szépet mondott egyetlen interjúban a mi csodalovunkról, Overdose-ról, hogy el se hisszük neki.
2009. szeptember 9. szerda 13:29 - HírExtra
Mi magyarok igen büszkék vagyunk Overdose-ra. Egyrészt, mert fantasztikus eredményeket ért el, másrészt semmilyen más lovunk sem érhet a nyomába. Nekünk ő az egyetlen. Ön viszont angol, és számtalan kiváló képességű telivért érezhet a magáénak. Ilyen szemmel milyen ló Overdose?

Csak azt mondhatom, amit a kollégáim. Például Graham Dench – az egyik legelismertebb nemzetközi lóverseny-szakértő a világon, és a legnagyobb versenyeket is rendre ő elemzi a Racing Postban – azt mondta róla, hogy messze kiemelkedik az élvonalbeli sprinterek közül. Egy rangidős hendikepperünk pedig az egyik legfantasztikusabb versenylónak tartja.

Mi Nagy-Britanniában pontosan tudjuk, Overdose micsoda ritkaság. Valamennyi általam ismert tapasztalt szakmabéli úgy véli, hogy az elmúlt negyven évet tekintve is egy igazi különlegesség. Nem csak abban az értelemben, hogy jelenleg ő a legjobb magyar ló, de a legkiválóbb angol és tengerentúli lovakkal összevetve is kiemelkedik. Olyan, mint egy igazán rendkívüli dolgokra képes atléta.

Magyar lóként beszél róla, pedig Overdose Angliában született, az ottani sok évszázados tenyészmunka gyümölcse.

Igen, hiszen magyar tréningben áll. Igazán nagyszerű dolog, hogy jelenleg ő a kapcsolat a magyar és az angol lóversenyzés között. Ha visszamegyünk Kincsemig, ő is angol származás…

Overdose egy közel teljes szezon kihagyására kényszerült makacs sérülése miatt. Hogyan vélekedik a visszatéréséről?


Úgy gondolom, hogy csodálatos lesz a következő éve. Kicsit bosszúsak vagyunk az idei miatt, mert nagyszerű sprinterszezonra számítottunk – azt hiszem, hogy a pályáinkon ezzel mindenki egyetért. Ám sajnos egyetlen kiemelkedő ló sem akadt, amely uralta volna a versenyeket.

Szerintem, ha Overdose csak azt a formáját tudja hozni jövőre, amit tavaly, akkor is a legnagyobb sprintversenyek esélyesének számít. Nagyon reméljük, hogy sikeres lesz a visszatérése – hiszen sok nagy visszatérésre volt példa ekkora kihagyás után is – és tudjuk, hogy milyen csodálatos lenne nem csak a magyar, de a világ lóversenyzése számára is, ha Overdose teljes erejében térne vissza, és elérné mindazt 2010-ben, amit idén elérhetett volna.

Mi is fájó szívvel néztük a nagy angol sprintversenyeket, mert nem láttunk bennük olyan lovat, mely – az ön szavaival élve – uralta volna őket.


Eléggé visszaesett az idei angol rövidtávú versenyszezon színvonala. A felhozatal kiváló volt, és nagy volt a várakozás. Az emberek az április 19-i budapesti versenyét követően alig várták, hogy versenyben láthassák ezt a nagyszerű lovat. A Racing Post cikkei mellett a honlapunkon írott kommentárok szerint is mindenki igen izgatott volt. És nagy volt a csalódás, mert ugyan jó lovak nyerték e versenyeket, de mindegyiket más, és igazán kiemelkedő teljesítményt nem láttunk.

Úgy vélem, ha Overdose ott van, és hozza előző évi formáját, nagy szerepet játszott volna bennük. Úgyhogy nagyon szomorúak vagyunk, hogy idén nem futott Angliában, de jövőre megvan az esélye erre…
Forrás: HírExtra/PannoniaOverdose.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását