2024. április 24. - György

Az MSZP szerint nem kell egységes szerződés

Leszavazták az MSZP-SZDSZ képviselők annak a KDNP-javaslatnak a napirendre vételét kedden a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságában, ami alapján felkérték volna a főpolgármestert a kizárólagos önkormányzati tulajdonú cégekben a vezetők munkaszerződés-kötési, végkielégítési gyakorlatának vizsgálatára.
2009. szeptember 8. kedd 19:42 - HírExtra
Bagdy Gábor (KDNP), a helyszíni javaslat egyik benyújtója az MTI-nek elmondta, hogy az elmúlt hetek botrányos BKV-s történései kapcsán érthetetlen számukra ez az elutasítás a várost vezető koalíció részéről. Hozzátette: úgy tűnik, hogy mégis lehet igazságtartalma annak a híresztelésnek, miszerint a gazdasági bizottság az egyik főpolgármester-helyettes kézi vezérlésével működik. Mivel a városvezető véleményét nem ismerték a koalíciósok, vélhetően ezért nem is szavazták meg a kezdeményezést. Az ellenzéki politikus nem kívánta megmondani, hogy melyik főpolgármester-helyettesre gondolnak. Csupán annyit jegyzett meg, hogy a felvetésük elsődlegesen Hagyó Miklós szocialista városüzemeltetési főpolgármester-helyettes területét érinti.

Hozzájárult a testület egy szerződésnek a módosításához, s ez alapján teljesítettnek veszik azon repülős és ejtőernyős sportolók augusztus 20-ai légi bemutatóját, ami végül is önhibájukon kívül meghiúsult - közölte Wieszt János (MSZP), Hutiray Gyula (Fidesz) és Bagdy Gábor.

Szalkai István (MSZP) bírálta a Miniszterelnöki Hivatal eljárását, azt, hogy a főváros által ingyenesen biztosított közterületet továbbadta a külföldi Red Bull cégnek. Emiatt a magyar sportolók, repülők és ejtőernyősök nem tudták teljesíteni az általuk vállalt bemutatókat. A politikus kifejezte reményét, hogy az önkormányzat városképvédelmi bizottságában ez ügyben megkezdett vizsgálat rendezi majd ezt a kérdést, s várhatóan jelentős közterület-használati bevételhez jut az önkormányzat.

A politikusok tájékoztatása szerint a közgyűlés várhatóan szeptember végén dönt az elmaradt bemutatóra biztosított hárommillió forintos támogatás véglegesítéséről. A sportolóknak ugyanis a meghiúsult bemutatók ellenére számos költségük volt. Egyidejűleg a közgyűlés elé tárják a meghiúsulás okait részletező tájékoztatót is.

A bizottság támogatta a Bojár Iván András (SZDSZ) tanácsnok által szorgalmazott városarculati elképzelések kiterjesztését az önkormányzati cégekre. Nyomatékosan felkérték a társaságokat a főpolgármesteri hivatalban már alkalmazott arculat bevezetésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását