2024. április 25. - Márk

Indul az új aukciós szezon

Jövő szombaton kezdődik az őszi-téli árverési szezon; a Belvedere Szalon szeptember 12-iki aukcióján összesen 165 tétel kerül kalapács alá.
2009. szeptember 5. szombat 08:36 - HírExtra
Az eladásra kínál anyagban festmények és grafikák szerepelnek
többnyire a 20. század alkotóitól, de kínálnak egy id. Markó Károlytól származó, előző századi ceruzarajzot 120 ezer forintért. Mednyánszky László tíz olajképe, akvarellje és grafikája is vevőre vár. Kiemelkedik a kínálatból egy Egry József-szénrajz 120 ezer forintért és gyűjtői csemegének ígérkezik Gábor Miklós két akvarellje 10 ezer forintért. Az ismert színművész szívesen vett kezébe ecsetet, rajzolt portrékat, ábrázolt színpadi jeleneteket, illusztrálta saját köteteit, s több kiállításon is bemutatkozott.

A Belvedere - cáfolandó a megszűnéssel kapcsolatos korábbi híreket - egész évre szóló aukciós menetrendet hirdetett hét dátummal, benne a háromnapos decemberi ezüst-, ékszer-, műtárgy- és művészeti aukcióval, emellett még egy december végi karácsonyi árverést is ígérnek.

A Ferenczi és Tsai Galéria szeptember 16-án és 17-én bútor- és festményárveréssel folytatja a sort. Egy kiugróan sikeres és egy "laza" árveréssel a háta mögött most is az előzőekhez hasonló, klasszikus és modern 20. századi bútorokból, iparművészeti tárgyakból és kortárs festményekből, grafikákból állította össze anyagát a cég. Ugyanerre a napra, szeptember 16-ra időzítette a Fény Galéria festmény-, műtárgy- és könyvaukcióját.

A Képcsarnok szeptember 19-én Budapesten, majd alig egy hónappal később Miskolcon aukciózik. Az Abigail Galéria 25. jubileumi árverése - az alkalomnak megfelelően - igazi szenzációkkal várja szeptember utolsó vasárnapján a gyűjtőket.

Fotóművészeti alkotásokból és fotóritkaságokból válogatta szeptember 24-iki, ötödik árverését az Ágens Fotóművészeti Galéria. Két könyvaukció is lesz a szezon elején: a Honterus Antikvárium szeptember 18-án 467 tételt, az Antiquarium Hungaricum pedig október 1-jén 374 tételt árverez.

Viszonylag új szereplő az árverési piacon a Pintér Aukciósház. Október elején kortárs és klasszikus festmények, műtárgyak, ékszerek, bútorok választékával jelentkeznek; ígéretük szerint hasonló lesz a téli, valamint a karácsonyi aukció kínálata is.

A BÁV csak november elején "lép színre", de akkor mindjárt háromnapos művészeti árveréssel, amikor ezer műtárgyat, festményt, ékszert, iparművészeti alkotást visznek kalapács alá. A december eleji karácsonyi aukción a BÁV fő erősségéből, ékszerek és ezüstök közül válogathatnak az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását