2024. április 25. - Márk

Maradjon el a melegek felvonulása?

A szeptember 5-ére tervezett fővárosi melegfelvonulás betiltását kéri a budapesti rendőrfőkapitánytól Ékes Ilona fideszes országgyűlési képviselő és több civil szervezet.
2009. augusztus 28. péntek 12:17 - HírExtra
Ékes Ilona pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt hangoztatta: provokatív rendezvény helyett valódi társadalmi és szakmai párbeszédre lenne szükség a homoszexualitásról.
Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának tagja a budapesti rendőrfőkapitányhoz, Tóth Gáborhoz intézett levelében azt írta: a melegfelvonulás alkalmas arra, hogy félelmet, visszatetszést keltsen az emberekben, és veszélyezteti a kiskorúak fejlődését.

Mint hozzátette, a tavalyi rendezvényt megzavaró súlyos atrocitások bizonyítják, hogy a felvonulás megtartása az idén is a közrend, a közbiztonság és az ifjúság egészséges fejlődésének sérelméhez vezetne.

Arra mutatott rá, hogy idén a korábbiaktól eltérően nem a nyári szezonban, hanem már az iskolai év megkezdése után tartanák a programot, így nagy valószínűséggel több gyerek láthatná a rendezvényt, s ez - mint fogalmazott - veszélyeztetné a megfelelő szellemi és erkölcsi fejlődésükhöz biztosított alkotmányos jogot.

A rendőrfőkapitánynak írt levelet Ékes Ilona mellett több civil szervezet képviselője is aláírta, köztük a Nemzeti Pedagógus Szövetség, a Magyar Asszonyok Egyesülete és a Magyar Katolikus Orvosok Szent Lukács Egyesülete.

Arra a kérdésre, hogy a homoszexualitást betegségnek gondolja-e, Ékes Ilona azt mondta: mentális sérülésnek tartja. Utalt arra: az eddigi kutatások nem találtak bizonyító összefüggést a genetikai, biológiai okokra, arra, hogy a homoszexualitás az egyes emberekkel született hajlam lenne.

A sajtótájékoztató keretében levetítettek egy filmet, melyben a megszólaló amerikai és német pszichológusok, pszichoterapeuták arról beszéltek: kutatásaik szerint a homoszexualitás fejlődési zavar, amin - egyénenként eltérő mértékben - lehet változtatni.

Úgy látják: a homoszexualitás oka a nem megfelelő szülő-gyermek érzelmi kapcsolatban keresendő. A megszólaló szakemberek arról is szóltak, hogy létezik olyan terápia, amelynek a segítségével az érintett, ha akar, változtathat homoszexualitásán. Mint mondták, nem igaz az a sokszor hangoztatott állítás, hogy ne lehetne változtatni a homoszexualitáson.

Ékes Ilona szerint a kormány feladata lenne, hogy a homoszexualitással kapcsolatos ismereteket, legfrissebb kutatásokat terjessze, ezekről konferenciákat, beszélgetéseket szervezzen.

Beszélni kell róla, nem provokálni - fogalmazott. Mint mondta, egy provokatív rendezvény nem szolgálhatja a megértést, a homoszexuálisok elfogadását, a témával kapcsolatos nyugodt társadalmi párbeszédet. A homoszexualitás emberi, nem pedig emberjogi kérdés - hangoztatta a képviselő.

Kérdésre kitért arra, hogy a homoszexualitást az emberek magánügyének tartja, ám a felvonulást "minden kontroll nélkül" rendezik meg, így ott "nagyon szélsőséges" felvonulók is megjelennek.

"Aki provokál, az is tud szélsőséges lenni" - közölte, utalva egyes felvonulók öltözetére, felirataira, amelyek szerinte nem a közterekre, az utcára valók.

Ékes Ilona ugyanakkor jelezte azt is, hogy a rendezvényt megtámadókat is szélsőségeseknek tartja, ezek az emberek a provokatív felvonulókkal "egymást gerjesztik".
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. augusztus 29. 01:02
Még egy "apróság": A "szakembernek" titulált alakok szerint nem igaz az, a sokat emlegetett állítás, hogy nem lehet változtatni a homoszexualitáson. Annyiban igazuk van, hogy óriási nyomással, fenyegetéssel rettegésben tartva a klienst (megszégyenítés, kiközösítés, büntetés, megbélyegzés), az felhagy a homoszexuális magatartással, sőt, talán még heteroszexuális attitűdöket is képes lesz imitálni, egészen addig, míg össze nem omlik az erőlködéstől (alkohol, drog, depresszió, öngyilkosság...), hogy aztán a környezete értetlenül álljon a tragédia előtt. Ezek, felebarátaim, kőkeményen, az érintett tudományok szigorú követelményeinek megfelelő alapossággal bizonyított tények. De játsszunk egy kicsit, fordítsunk képzeletben a helyzeten: a heteroszexuális magatartás megváltoztatható? Hát persze! Óriási nyomással, fenyegetéssel (megszégyenítés, kiközösítés, büntetés, megbélyegzés) rettegésben tartva a klienst, az megtörik, és igyekszik az elvárásoknak megfelelni, hogy létbiztonságát fenntarthassa. De sajnos hosszú távon megszűnik a rezisztencia, jönnek a magatartás-zavarok, az összeomlás (alkohol, drog, depresszió, öngyilkosság...). Nem igaz, hogy nem világos: a nő, az nő; a férfi, az férfi; a heteró, az heteró; a meleg, az meleg; a leszbikus az leszbikus. Nincs mit tenni, a dolgot így kell elfogadni. És nyugi: nem ettől fogy a magyar, ez azért mégis csak világos, vagy ezt is el kell magyarázni?
novaklaszlo56
2009. augusztus 28. 21:34
Nem biztos, kedves Lajos, hogy ztboy ilyen primitíven nyilatkozik meg, ha nem dühítik fel ilyen középkorian primitív marhaságokkal, amilyenekkel a csipkeverőnők, vagy magyarasszonyok, vagy kik, Ékes(szóló) szép Ilonával az élükön előhozakodtak. Lélegzet-elállító ez az intellektuális antianyagszerű sötétség, ami ebből az embercsoportból árad! Ezek az emberek semmit sem tudnak - és nyilvánvalóan nem is akarnak tudni - a melegekről, mint emberekről, csak a nekik tetsző részleteket mazsolázzák ki innen-onnan, s szajkózzák felelőtlenül! A jelenség mögött viszont nem statisztikai adatok, vagy egyházi ideológiák, áltudományos, szedett-vedett alávaló hazugságok, vagy ami még rosszabb: hangzatos és közveszélyes féligazságok, hanem valódi érző (többnyire pokolian szenvedő) emberi lények vannak, bármily' hihetetlen is! Méghozzá meglepően sokan!
Egy valamiben, és csakis ebben, azonban mélyen egyetértek Ékesékkel: azok a díszköcsögök, akik önmagukból kifordulva mutogatják hivalkodóan magukat az ilyen felvonulásokon, undorítóak, és mérhetetlenül sokat ártanak a hivalkodásmentes, normális életvezetésű melegek ügyének! A melegek nem azonosak ezekkel a pojácákkal! Honnan tudom?! Onnan, hogy egyre több meleg barátom van, köztük olyan remek emberek, akikért bármikor tűzbe mennék!
Leírhatatlanul dühít, hogy a totális intellektuális vákuum ilyen eszementen arrogáns, közveszélyes képviselőivel kell egy hazában vegetálnom! Most pedig elrohanok a géptől, mert a billentyűzet nem kakaóbiztos, és a már megevett vacsorámat se akarom viszontlátni rajta!
Mit keresek én itt egyáltalán?! Értelem, józan ész, hová lettetek?! Etnikai gyilkosságok, melegpogrom, vagy "csak" meleggyógyítás! Esetleg inkvizíció is lesz megint? Máglyahalál? Vagy csak "civilizált", csendes, skarlátbetűs megbélyegzés, leprások, melegek, stb. völgye?! Gondolkodik itt még valaki?! Mit szólnál, olvasó, ha egy szép napon a saját tizenéves srácod állna eléd: "Apa, anya, én meleg vagyok!"? Elküldenéd Ékesékhez gyógyulni?! Önző módon, a presztízsedet, hírnevedet kímélendő, elzavarnád otthonról, ha nem hajlandó, netán nem képes erre? Vagy akár meg is ölöd?! Netán megöleted?! Dühömben most azt kívánom, olvasó, hogy éld át mindezt, a rohadt életbe!!! De legalább nézz a dolgok mélyére, és gondolkodj, ne hagyd magad bevezetni a politikai kalandorok által a sűrűbe, a az ég szerelmére!
Kis Lajos
2009. augusztus 28. 15:00
Igen hülye primitív vagy kedves ztboy.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását