2024. március 29. - Auguszta

Kegyetlen vallatás: fúróval rontottak a börtönlakókra!

Ultrabrutál módszerekkel vallatták a Kuba szigetén lévő amerikai katonai börtönben � álVigyázat! Csak erős idegzetűeknek!
2009. augusztus 26. szerda 15:29 - HírExtra
Kivégzéseket szimuláltak, ájulásig fojtogatták a rabokat, fúrógéppel terrorizáltak, gyermekeik megölésével, szeretteik lemészárolásával fenyegették a fogva tartottakat a CIA ügynökeit a Kuba szigetén található guantánamói fogolytáborban, ahol az USA számára legrettegettebb terroristákat őrzik.

Mindez abból a jelentésből derül ki, amely a napokban került nyilvánosságra, és a brutálbörtön életéről szól. A belső anyagban például az is szerepel, hogy az egyik legkegyetlenebb vallatási mód, az úgynevezett „vízbe fojtás” ügyében az után indult vizsgálat, hogy az intézet vezetőségének feltűnt, egyik napról a másikra érthetetlen módon megnőtt a fegyház vízszámlája.

Az akták nyilvánosságra hozatalát a minap Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter kezdeményezte. A kormánytag jóvoltából ma már senki nem kételkedhet abban, hogy az, ami az elmúlt években Guantánamón zajlott, az minden volt, csak emberi nem.

Példának okáért a dokumentumokból világosan kiderül, hogy az amerikai nemzetbiztonsági hivatal (közismert nevén CIA) 2001. szeptember 11. után minden követ megmozgatott, hogy a Bin Laden-el, illetőleg az általa irányított al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel összefüggésbe hozható személyek – akik nem egyszer 12-13 éves gyerekek voltak – beismerő vallomást tegyenek.

Az egyik „leghétköznapibb” kínvallatási technika például az úgynevezett fúrós-módszer volt. Ezt valahogy úgy kell elképzelni, mint az a nagysikerű amerikai thrillerben, a Sekély sírhantban látható. Ebben a főhős egy hirtelen ötlettől vezérelve egyszerűen fejenfúrja a lakótársát…

Bevett szokás volt továbbá a fojtogatás, mikor is nem is egy, hanem mindjárt két ügynök puszta kézzel esett neki a szerencsétlennek. A brutális „nyakon csípés” rendszerint addig tartott, amíg az áldozat el nem veszítette az eszméletét.

Figyelem! A következő sorokat a HírExtra már tényleg csak az erős idegzetűeknek ajánlja. Előfordult ugyanis, hogy a célszemélyt kikötötték, a fejére egy erre alkalmas posztózsákot húztak, majd intim testrészeit öngyújtóval kezdték sütögetni. Akinek ezek után sem eredt meg a nyelve, az hamarosan egy hordónyi vízben találta magát, méghozzá fuldokolva.

Mint a jelentésből kiderül, a CIA ügynökei nem csupán a testi, hanem a lelki terrort is csúcsra járatták a rettegett fegyintézetben. Mindennapos gyakorlat volt például, hogy a vallatószoba közvetlen közelében kivégzéseket imitáltak. Ez úgy történt, hogy néhány jó képességű börtönőr egymást lövöldözte vaktölténnyel. A „lelőtt áldozatot” aztán véletlenül épp az vallatott személy orra előtt takarták le a fekete fóliával…

Khalid Sejk Mohammed, a 9/11-es merényletek egyik értelmi szerzője pedig arról számol be a jelentésben, hogy gyermekei meggyilkolásával fenyegették.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását