2024. április 19. - Emma

Bajnai részvétet nyilvánított Fico-nak

A magyar kormány és a maga nevében részvétét nyilvánította Bajnai Gordon miniszterelnök Robert Fico szlovák kormányfőnek a nyitrabányai szerencsétlenség miatt.
2009. augusztus 11. kedd 16:02 - HírExtra
"Mély megrendüléssel értesültem a nyitrabányai (Handlová) barnaszénbányában bekövetkezett szerencsétlenségről. A bányászok értelmetlen halála okozta leírhatatlan fájdalom mindannyiunk szívébe beköltözött" - írta Bajnai Gordon keddi részvéttáviratában, amelyet a kormányszóvivői iroda az MTI-hez is eljuttatott.

A kormányfő a magyar kormány és a maga nevében legmélyebb részvétét tolmácsolta a tragédiával kapcsolatban Robert Ficónak, és biztosította szlovák kollégáját, hogy fájdalmukban osztozik a teljes magyar nép.

"Őszinte szomorúsággal gondolok Önökre ebben a nehéz pillanatban, és kérem, adja át együttérzésemet az áldozatok hozzátartozóinak és az egész szlovák nemzetnek" - zárta részvéttáviratát a miniszterelnök.

A nyugat-szlovákiai Nyitrabányán hétfő reggel történt szerencsétlenségnek összesen húsz áldozata van. Szlovákiában ez az utóbbi évtizedek egyik legtöbb emberéletet követelő tragédiája.

A tragikus bányarobbanás áldozatainak emlékére nemzeti gyásznap lesz szerdán Szlovákiában. Erről a szlovák kormány döntött kedden rendkívüli ülésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását