2024. április 19. - Emma

Újabb világcsúcs a magyar edzőtől

Miután július végén, a római vizes vb-n a normálmedencés, azaz 50 méteres távon megdöntötte a világcsúcsot a 200 méteres női mellúszásban, péntek este rövidpályán állított fel új rekordot Nagy József kanadai tanítványa, Annamay Pierse ugyanebben a számban.
2009. augusztus 8. szombat 13:48 - HírExtra
A leedsi brit Grand Prix-n a 25 méteres medencében 2:16.83 perc alatt ért célba, míg az előző legjobb eredmény - ez év márciusa óta - 2:17.50 volt, s ugyancsak az ő nevéhez fűződött.

Megdőlt a világcsúcs a "rendes" 100 méteres női mellúszásban is: az amerikai Jessica Hardy hazája nyílt úszóbajnokságán, Federal Wayben tudta le a távot 1:04.45 perc alatt. Az előző rekordot a római világbajnokságon július 27-én elért 1:04.84-gyel honfitársnője, az egyébként erdélyi felmenőkkel rendelkező Rebecca Soni tartotta.

Hardy egy nappal korábban 50 m mellen is csúcstartóvá lépett elő, akkor a 100-as előfutamban az első fordulónál mérték nála az új csúcsot jelentő, 29.95 másodperces időt. Ő az első, aki ebben a versenyszámban a nők között át tudta törni a félperces álomhatárt.
Remeklése azért is érdekes, mert most tért vissza július 29-én lejárt egyéves eltiltása után. A tavalyi országos bajnokságon akadt fenn a doppingvizsgálaton, mintájában az anabolikus szteroidok közé tartozó klenbuterol nyomaira bukkantak. Hardyt ezt követően két évre eltiltották, majd fellebbezését követően idén májusban felére csökkentették büntetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását