2024. április 20. - Tivadar

Új Star Wars a mozikban

Újabb film a magyarországi mozikban, amelynek a Csillagok háborúja (Star Wars) sorozat a témája; a csütörtöktől kizárólag a fővárosi Odeon-Lloydban látható Fanboys - Rajongók háborúja című alkotás a megrögzött amerikai rajongók egy sztoriját meséli el.
2009. augusztus 6. csütörtök 19:12 - HírExtra
Mint az közismert, a George Lucas rendező, producer, forgatókönyvíró fejéből kipattant Csillagok háborúja történet 1977-ben kezdődött, akkor került a mozikba az első film a köztársaságiak és a birodalmiak bolygóközi küzdelméről; az űrmese és az azt követő majdnem három évtized alatt még elkészült további öt rész (részben az alaptörténet folytatásai, részben előzményei) átírta a hollywoodi filmgyártás történetét és minden bevételi rekordot megdöntött.

Luke Skywalker, Han Solo, Leia hercegnő, Csubakka, Darth Vader, Obi-Wan Kenobi, Yoda, Boba Fett és a többiek neve beleívódott a mozirajongók fejébe, a világon számtalan Star Wars-klub alakult és működik ma is. Bár Lucas A Sith-ek bosszúja (2005) elkészülte kapcsán bejelentette, hogy több klasszikus Star Wars-filmet nem csinál, a tavaly bemutatott számítógépes animációs sci-fi, A klónok háborúja is óriási siker volt.

A Kyle Newman által rendezett és 2007-ben elkészült mozi, a Fanboys arról szól, miként valósítja meg álmát négy amerikai Star Wars-rajongó és jut el George Lucas texasi főhadiszállására, a Skywalker Ranch-re, hogy mindenkit megelőzve megnézze az új Star Wars-filmet, a Baljós árnyakat.

Útjuk során többször is megmérkőznek az "ellenséges" Star Trek-rajongókkal, műsort kell adniuk egy iowai melegbárban, éjszakáznak börtönben, járnak Las Vegasban, összefutnak prostituáltakkal, de aztán - miközben egy lány, Zoe is csatlakozik hozzájuk - sikeresen eljutnak a célállomásra. Az egyik fiú, Linus halálos beteg és a film végén meg is hal, de előtte még megnézheti a filmet.

A Rajongók háborúja nem Star Wars-paródia (abból jó néhány készült az elmúlt évtizedekben, a legismertebb talán az Űrgolyhók volt), de igazi vígjáték, ami tele van utalással a Csillagok háborúja-filmekre - ezek egy részét valóban csak a rajongók értik meg.

Kyle Newman filmje olyan kultikus sci-fi-sztárokat vonultat fel kisebb szerepekben, mint a Star Trek-sorozat Kirk kapitányát alakító William Shatner (ő a titokzatos informátor), az eredeti Star Wars-mozi Leia hercegnőjeként ismert Carrie Fisher, a Lando Calrissian szerepét egykor eljátszó Billy Dee Williams, a szintén a Csillagok háborújából Darth Maulként ismert Ray Park, valamint a Jay és Néma Bob-történetek két kulcsszínésze, Kevin Smith és Jason Mewes.

Gondolta valaki Magyarországon, hogy a hollywoodi színészsztár, Kevin Spacey is Star Wars-rajongó? Nos, annak kell lennie, hiszen ő a Fanboys egyik producere... A Rajongók háborúját remek dalok teszik még élvezetesebbé a progresszív rock egyik királyaként számon tartott Rush együttes előadásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását