2024. április 19. - Emma

A Steaua elnézést kért a gusztustalan szurkolói miatt

Magyar nyelven kért bocsánatot a magyar szurkolóktól Románia egyik legmérvadóbb országos napilapja, az Adevarul azért a feliratért, amelyet a Steaua Bucuresti drukkerei függesztettek ki a múlt csütörtökön az Újpest elleni bukaresti Európai Liga selejtezőn.
2009. július 22. szerda 11:25 - HírExtra
Az újság szerdai számában beszámol arról, hogy levelet intéztek az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA), amelyben kérték, hogy szigorúan büntessék meg a bukaresti klub szurkolóit. Az újság szerint szégyenteljes nap volt Románia számára a július 16. a szóban forgó felirat miatt.

Felidézik, hogy a transzparens perceken keresztül látható volt a stadionban anélkül, hogy a szervezők közül bárki is közbelépett volna eltávolításáért. A lap megjegyzi, hogy a történtek óta eltelt már hat nap, és senkit sem vontak felelősségre sem a Steaua, sem a román csendőrség részéről a "mérhetetlen hitványságért". A lap leszögezi, hogy futballmeccsek nélkül még lehet élni, de civilizált viselkedés és emberség nélkül nem.

A román lap szerkesztősége egy magyar nyelvű üzenetet is közöl, amelyet úgy címeztek: "a magyar barátainkhoz". Kifejtik, hogy szégyellik magukat azért a szörnyű üzenetért, amelyet a Steaua néhány szurkolója írt. "Civilizált nemzet vagyunk, akárcsak ti, ezért kérünk benneteket, bocsássatok meg nekünk!" - olvasható az üzenetben.

Móring József Attila kereszténydemokrata képviselő kedden sajtótájékoztatón bejelentette, hogy írásbeli kérdéssel fordul a külügyi és a rendészeti tárca vezetőjéhez, valamint a sportért felelős miniszteri megbízotthoz az Újpest futballcsapatának
bukaresti meccsével kapcsolatban. A politikus a gyalázkodó feliratról úgy vélekedett, hogy "ennél undorítóbb, ocsmányabb, aljasabb, provokatívabb szöveg nem jelent még meg magyar sporteseményen".

Az első találkozón az Újpest idegenben 2-0-ás vereséget szenvedett, a visszavágót csütörtökön 19:45-től rendezik a Szusza Ferenc Stadionban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását