2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bárdosi aranyérmes

Bárdosi Sándor aranyérmet szerzett a szumósok 85 kg-os kategóriájában a tajvani Kaohsziungban zajló Világjátékokon.
2009. július 17. péntek 13:45 - HírExtra
A magyar küldöttség tájékoztatása szerint a 2000-es sydneyi olimpián kötöttfogású birkózásban ezüstérmes versenyző előbb egy japán, majd egy észt riválist győzött le, s jutott a négy közé. Az elődöntőben Bárdosi a mongol Rentsendorjt pillanatok alatt verte, majd a fináléban is hasonlóan gyors sikert aratott az orosz Naszin Mongusz ellen.

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült - nyilatkozta a verseny után Bárdosi. - Itt nincs idő taktikázni, annyi a titkom, hogy a szemébe nézek az ellenfélnek, és eldöntöm, hogy mit csinálok. Örülök, hogy én szerezhettem meg a magyar csapat első aranyérmét! Ez a verseny szinte teljesen olyan, mint egy olimpia, így a motiváció is erősebb, mint egy világbajnokságon vagy egy Európa-bajnokságon. Sok magyar, például a strandkézilabdázók is kijöttek szurkolni, ez rengeteget segített."

Bárdosi aranya már a második érme volt a magyar küldöttségnek az olimpia műsorán nem szereplő sportágak világversenyén, hiszen pénteken délelőtt a sárkányhajó-csapat végzett a második helyen a 200 méteres távon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását