2024. április 20. - Tivadar

Az Újpestet is elkalapálták

Az Újpest 2-0-s vereséget szenvedett csütörtökön a román Steaua Bucuresti vendégeként a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában.
2009. július 16. csütörtök 21:49 - HírExtra
EL-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Steaua Bucuresti (román)-Újpest FC 2-0 (0-0)
--------------------------------------------
Ghencea Stadion, 15 ezer néző, v.: Kukulakisz (görög)
gólszerzők: Surdu (46.), Stancu (72.)
piros lap: Kapetanosz (42.), illetve Korcsmár (54.)
sárga lap: Ochirosii (35.), Goian (59.), Toja (62.), Marin (69.), illetve Kabát (23.), Korcsmár (34., 54.), Pollák (44.)

Steaua:
-------
Tatarusanu - Onicas, Goian, S. Ghionea, Marin - Székely, Ninu, Toja (Ionescu, 83.), Ochirosii (Stancu, a szünetben)- Kapetanosz, Surdu

Újpest:
-------
Balajcza - Dudic, Lambulic, Vaskó, Vermes - Stokes, Sándor Gy., Korcsmár, Pollák - Rajczi (Tisza, 81.), Kabát

Nagy lendülettel kezdett a román csapat, de William McStay jól összerakta az újpesti védelmet, így Balajczának csak ritkán kellett közbe avatkoznia. Támadásban viszont nem tudott kiemelkedőt nyújtani a magyar bajnoki ezüstérmes, amely azonban komoly ajándékot kapott azzal, hogy Kapetanosz egy teljesen ártalmatlan szituációban "kiharcolt" magának egy piros lapot.

A 19. percben a magyar szurkolók összetűzésbe kerültek a helyi rendfenntartókkal, a lila-fehér ultrák a rácsot rázták és műanyag székeket téptek fel.

A szünet után mintha az öltözőben maradt volna a budapesti gárda, ezt pedig Surdu egy percen belül góllal büntette. Nem sokkal később az Újpest is megfogyatkozott, mivel Korcsmár begyűjtötte második sárga lapját. A románok ezután még inkább átvették az irányítást, Stancu pedig egy szép akció végén megduplázta az előnyt.

A 83. percben nagy gólszerzési lehetőség adódott Tisza előtt, de a csatár rendkívül ügyetlenül kicselezte magát a helyzetből, így nem jött össze a szépítés. Az utolsó pillanatokban még Kabátnak lett volna lehetősége gólt szerezni közeli szabadrúgásból, ám a sorfalba lőtt, így az eredmény már nem változott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását