2024. március 29. - Auguszta

Kóka üzletember, nem politikus?

Kóka János nem liberális politikus, Kóka János üzletember - mondta Szentkuti Károly, az SZDSZ vasárnapi küldöttgyűlésén megválasztott országos ügyvivői testület (üt) tagja, a párt Győr- Moson-Sopron megyei szervezetének elnöke szerdán Győrben sajtótájékoztatón.
2009. július 15. szerda 17:44 - HírExtra
Egy liberális demokrata lemond, amikor egy európai uniós választásért felelősséget kell vállalni, lemond, amikor a párt legfelsőbb testülete változást szorgalmaz - közölte sajtótájékoztatóján Szentkuti Károly, hozzátéve, az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője azonban semmi hajlandóságot nem mutat erre.

Márpedig a frakció élén mielőbbi személyi változásra van szükség, mivel a párt vezető testületei és a frakcióvezető között egyelőre nagyok az ellentétek és nem látszik esély az együttműködésre - hangoztatta az országos ügyvivő.

A vasárnapi küldöttgyűlést értékelve kiemelte, hogy "ledőltek a bálványok".

" Az SZDSZ idoljai, meghatározó politikusai egy idő után (...) szoborrá merevedtek, aztán bálványokká váltak" - mondta. Magyarázatképpen hozzátette: az érintett vezető politikusok megfeledkeztek arról, hogy az emberekkel, a szavazóbázissal folyamatos kapcsolatban kell lenni.

Szentkuti Károly kitért arra, hogy az ügyvivői testületbe "ismeretlen arcok", döntően vidéki politikusok kerültek be, akiknek viszont vannak politikai tapasztalataik. Részvételük a párt vezetésben minden bizonnyal módosítja azt a választókban kialakult képet, hogy az SZDSZ budapesti párt.

A vasárnapi küldöttgyűlésen történteket összefoglalóan jelentős változásnak minősítette az ügyvivő. Rámutatott: új fejezet kezdődött a párt életében és ezt a fordulatot névváltozással is jelezni kell. Ezzel összefüggésben közölte: ő maga a Magyar Szabadelvűek Szövetsége - Új SZDSZ elnevezésre tesz javaslatot az országos ügyvivői testület pénteki ülésén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2009. július 15. 17:47
Kóka egy patkány. Bezárnám örökre egy vursliba - a versenyautók közé - ott versenyezhet kedvére és nem a mi kárunkra.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását