2024. április 24. - György

Demszky nem kér az országos politikai tisztségekből

Demszky Gábor vasárnapi bejelentésének megfelelően a jövőben nem vesz részt az SZDSZ országos politikájában, mert véleménye szerint ez teljes egészében az újonnan megválasztott elnök és ügyvivő testület kompetenciája.
2009. július 15. szerda 15:45 - HírExtra
A fővárosi főpolgármester a kaposvári szabad demokrata ügyvivő testület szerdán hozzá intézett felszólítására reagálva azt mondta az MTI-nek, "az SZDSZ egyik régi vezetőjeként így adtam át a stafétabotot". A főpolgármester kijelentette, hogy az SZDSZ politikusaként a jövőben kizárólag a Budapestet érintő ügyekben kíván megszólalni.

Az SZDSZ kaposvári ügyvivő testülete a nap folyamán arra kérte Demszky Gábort, hogy "hallja és hallgassa meg" Pető Iván, Konrád György, Haraszti Miklós és a százas nagyságrendben kilépő SZDSZ tagok szavát, állítsa meg a romlás folyamatát, és terelje a „politikailag korrekt” mederbe az újonnan megválasztott elnök működését.

A nyilatkozatban a sorozatos kilépésekről is értekező testület kijelentette, hogy a főpolgármester által támogatott és "minden eszközzel az elnöki székbe segített Retkes Attila meggondolatlan és sokszor felkészületlenségről tanúbizonyságot tevő nyilatkozataival megvalósítani látszik azt, amit az SZDSZ politikai ellenfelei hosszú idő óta sikertelenül próbáltak meg elérni".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását