2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ilyen is van? Kerekesszékből jet-skire!

Kerekesszékből egy jet-skire? Ez a Magyar Jet-Ski Szövetség által életre hívott ParaJet-Ski Kupa. Nemzetközileg is egyedülálló kezdeményezés!
2009. július 10. péntek 16:59 - Gedei Szilárd
Egyre több az olyan hazai sportszövetség, ahol felismerik, hogy a fogyatékos sportot saját sportágukon keresztül is támogathatják. Futni, úszni, kosarazni vagy éppen vívni Magyarországon is van lehetőségük a kerekesszékes- és egyéb fogyatékos sportolóknak, érdeklődőknek, ha azonban valami izgalmasabbra vágytak, sokáig nem tudtak mit választani. 2007-ben aztán a Magyar Jet-Ski Szövetség megrendezte az I. ParaJet-Ski Kupát. Kitalálták a parajet-ski szlalom női és a parajet-ski szlalom férfi kategóriát, és buzdítottak mindenkit, hogy bátran próbálkozzon meg a sporttal, ugyanis a versenyen azok is elindulhattak, akik addig esetleg nem is láttak még jet-skit.

/KERETES
A program

2009. július 10. (péntek)
9.00-12.00 szabadedzés
12.00-14.00: selejtezők
14.00-15.30: elődöntők
15.30-16.00: a Jet-Ski Szövetség bemutatója
16.00-17.00: döntők
18.00-19.00: ünnepélyes díjkiosztó
KERETES/

A 2007-es első verseny elég jól sikerült, ugyanis 2009. július 10-én, pénteken már a harmadik ParaJet-Ski Kupát rendezik Dunaharaszti Universum Vízisportcentrumban. A versenyzők biztonságáért a Magyar Jet-Ski Szövetség vállal felelősséget, az indulók számára kötelező a mentőmellény és a sisak használata.

Nézze meg Ön is, hogyan lovagolják meg a hullámokat ezeken a gépeken a kerekesszékes- és egyéb fogyatékos emberek – íme egy rövidke kis videó a tavalyi versenyről:

A rendezvény célja az, hogy „lehetőséget biztosítsanak testi fogyatékkal élő embereknek, hogy kipróbálhassák a számukra eddig nem elérhető jet-ski adta érzést, illetőleg akik kedvet kapnak hozzá, a későbbiekben a jet-ski szövetség által életre hívandó sérült kategóriában történő versenyzéshez” – olvasható a jet-ski szövetség honlapján.

Molnár Anita, a Magyar Jet-Ski Szövetség illetékese elárulta a HírExtrának, hogy idén sem nevezhető sikertelennek a rendezvény: csak délig közel két tucatnyian neveztek a megmérettetésre. Ami pedig különösen örömteli, hogy a húsz nevező közül nyolc hölgy.

A nemzetközi jet-skis társadalomban is egyedülálló verseny végeredményéről és hangulatáról később természetesen a HírExtra is beszámol majd.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását