2024. április 16. - Csongor

Hazánk rendezi a salakmotorozás csúcsdöntőjét jövőre

Ismét Miskolc nyerte el a salakmotoros Bajnokcsapatok Európa Kupájának fináléjának rendezési jogát, így jövőre újabb világeseményt szervezhetnek a borsodi megyeszékhelyen - tájékoztatta az MTI-t Jacsó Tibor, a SpeedwayMiskolc elnöke hétfőn.
2009. július 7. kedd 06:47 - HírExtra
"A miskolci salakmotorsport újabb nagyszerű sportdiplomáciai sikert könyvelhet el. Az elmúlt hétvégén rendezték meg a törökországi Isztambulban az Európai Motorsport Szövetség (UEM) kongresszusát. Az összejövetel - több más, a sportágat érintő kérdés mellett - azt is hivatott volt eldönteni, hogy a 2010-ben milyen kiemelkedő salakmotoros eseményeket rendeznek meg Európa-szerte" - ismertette az előzményeket az elnök.

Mint mondta, a miskolci klub minden évben szorgalmasan pályázik "tétversenyek" megszervezésre. Ennek az erőfeszítésnek, valamint az elmúlt hat évben a Miskolcon kitűnően megrendezett európai- és világeseményeknek köszönhetően nyerte el 2010-ben a miskolci salakmotorsport a Speedwaysport BEK-döntőjének rendezési jogát.

Emlékeztetett arra, hogy 2007-ben a népkerti aréna adott otthont ennek a versenynek. A Speedway Miskolc csapata - Szatmári László, Magosi Norbert, Matej Ferjan, Hans Andersen, és a világbajnok Jason Crump - megelőzve az extra ligás és GP sztárokat felvonultató lengyel Atlas Wroclav, az orosz Mega Lada Togliatti, és a horvát Unia Gorican csapatait, a dobogó legfelső fokán végzett.

A miskolci csapatsportok történetében ez volt az első és egyetlen siker, amikor BEK-győzelem került egy miskolci klub neve mellé - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását