2024. március 29. - Auguszta

Szánalmas! Amikor Bernie Ecclestone magyarázkodni próbál...

Szegény öreg Bernie-nek mindig kiforgatják a szavát. Pedig ő nincs is oda Hitlerért, és nem is "nácista", csak néha hülyeségeket beszél. Aztán persze magyarázkodik – szánalmasan!
2009. július 6. hétfő 13:59 - Gedei Szilárd
Miután ismét sikerült az egész világot megbotránkoztatnia, Bernie Ecclestone, a Forma-1 médiajogait birtokló angol milliárdos üzletember megint magyarázkodhat. Mint ismeretes, a korábban a Forma-1 mindenható urának nevezett 78 éves Ecclestone a hétvégén meglepő kijelentésekre ragadtatta magát egy a The Times-nak adott interjúban: szerinte ugyanis Adolf Hitler hatékony volt, és a demokrácia számos ország, így Nagy-Britannia számára nem sok jót hozott.

Ezekkel az F1-es vezérekkel mindig csak a baj van...

„Hitler eltekintve attól, hogy hagyta magát elragadtatni s meggyőzni olyan dolgok megtételéről, amelyekről nem tudom, valóban meg akarta-e csinálni vagy sem sok embert irányíthatott, s hatékony lehetett” – mondta az ominózus interjúban Ecclestone, aki azt is pedzegette, hogy „a végén veszített, így azután nem is volt nagyon jó diktátor”.

Szavai természetesen világszerte felháborodást okoztak, zsidószervezetek tucatjai bírálták kijelentéseiért. Na ja, vajon mit gondolhat a regnáló Forma-1-es világbajnok, a színesbőrű Lewis Hamilton Ecclestonról?

A másik nagy F1-es vezérről, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) első emberéről, Max Mosleyról sem gondolta volna senki, hogy egyszer majd náci karszalagos prostikkal fog szado-mazo gruppenpartiba bonyolódni. Tavaly mégis megesett ez a csúfság a Forma-1-es csapatok nyomására nem is olyan sokára távozó elnökkel…

De Bernie Ecclestone legalább magyarázkodik, még ha nem is csinálja annyira jól:

"Az egész dolog egy nagy félreértés – kezdte önmaga mosdatását Bernie a német Bildnek adott interjújában. – Különböző politikai berendezkedésekről beszéltünk, és arról, hogy az tényleg lehet jó néha, ha szigorúan és határozottan kezeljük a dolgokat" – magyarázta Ecclestone.

Bernie és a zsidó haverok

Ez mind szép meg jó is, de mégis miért kellett egyáltalán felhozni Hitlert abban az ominózus interjúban?

"Nem állt szándékomban pozitív példaként beállítani Hitlert. Mindössze arra utaltam, hogy miket tett a szörnyű bűnei előtt, amikor eredményesen lépett fel a munkanélküliség és a gazdasági válság ellen" – szolgált magyarázattal az idősödő üzletember.

Persze mindettől még jogos lehet azon szervezetek és magánszemélyek követelése, akiket „akaratlanul” is megbántott Hitlert fényező szavaival. A bocsánatkérés azonban valamiért nem szerepel Bernie barátunk szótárában:

"Soha nem vetettem volna fel még csak a gondolatot sem, hiszen tudom, hogy ez egy egész közösséget bántana. Sokan a legközelebbi barátaim közül is zsidók. Aki ismer engem, az pontosan tudja, hogy soha nem támadnám ezeket a kisebbségeket" – zárta elég erőltetettre sikerült magyarázkodását az öreg.

A kérdés csak az, hogy elhiggyük-e mindezt neki…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Hooshee
2009. július 6. 16:49
Nácista? Ez meg milyen szó? :)

A két hülyének meg időszerű lenne eltűnni végre...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását