2024. április 19. - Emma

Már mindkét rakpart szárazlábbal járható

Megnyitották a forgalom előtt a budai és a pesti alsó rakpartot szombat délután - közölte a Fővinform. A pesti rakparton Dél felé a Dráva utcától csak a Havas utcáig lehet közlekedni, ellenkező irányban a Közraktár utca - Csarnok tér - Erkel utca - Lónyay utca - Vámház körút - Fővám tér - Molnár utca útvonalon haladhatnak az autósok közműmunkák miatt.
2009. július 4. szombat 17:41 - HírExtra
 A 2-es villamospótlók kerülőt tesznek és megállnak a Pipa utcában a Fővám térnél.
A tájékoztatás szerint a budai alsó rakpart is járható a Halász utca és Lágymányosi híd között. A Duna még magas vízállása miatt nem jár Pünkösdfürdőről a Boráros térre a kishajó, valamint Megyerre az átkelőhajó.

Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője korábban az MTI-nek elmondta, a rakpartok megtisztítását a hordalékoktól már az éjszaka megkezdték. Hozzátette: az idén már csak ott fertőtlenítenek klórmésszel, ahol állati tetemet találnak, míg máshol 80 Celsius-fokos termálvízzel mossák le az utat, így próbálnak vigyázni a Duna élővilágára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását