2024. március 29. - Auguszta

Átadták a felújított rehabilitációs intézetet

Átadták a megújult tündérhegyi pszichoszomatikus és pszichoterápiás osztályt szerdán az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben Budapesten.
2009. július 2. csütörtök 06:55 - HírExtra
Vízkelety Tibor főigazgató-főorvos elmondta: a két épület kívül és belül nyolc hét alatt újult meg, a lelki eredetű betegségeket gyógyító osztállyal bővült a rehabilitációs intézet szakmai profilja.

Székely Tamás egészségügyi miniszter hozzátette: az osztályon 60 fekvőbeteget és 30, nappali ellátást igénylő beteget tudnak ellátni. A beruházás 250 millió forintba került, amely teljes egészében állami támogatás.

A tárcavezető beszélt arról is, hogy a nincs ellátatlan pszichiátriai beteg, hiszen az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárását követően a betegek és az orvosi teamek is más-más intézményhez kerültek. Egy, az egészségbiztosító által végzett felmérés szerint mindössze hatvan olyan beteg van, akit az OPNI bezárása után nem kezeltek pszichiátrián és százan vannak, akik nem részesültek gyógyszeres kezelésben. Ez a "természetes lemorzsolódás" semmivel sem nagyobb, mint az OPNI működése alatt - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását