2024. április 24. - György

Város lett 4400 lakossal

Városi rangot kapott július elsejétől a 4400 lakosú Rácalmás, Fejér megye egyik legszebb és leggyorsabban fejlődő települése.
2009. július 1. szerda 13:25 - HírExtra
Mint Schrick István (független) polgármester az MTI-nek elmondta, a helységet egyre többen választják otthonuknak. Az utóbbi években csak az önkormányzat húsz hektáron alakított ki lakótelkeket, azok mindegyike elkelt, és újabbakra is igény lenne.

A település természeti értékei, a befektetőket is vonzó földrajzi adottságai mellett jelentős vonzerőt jelent a letelepedőknek a teljes közművesítettség, a korszerű, jelenleg bővítés előtt álló iskola és a 2000-ben épült művelődési ház.

A turizmus fejlődését a 380 hektáros, gyönyörű természeti adottságú Nagy-sziget, a Duna, a környéken csak kis Szentendrének nevezett Ófalu, valamint a közelmúltban felújított, a közösségi élet, a rendezvények, a turizmus bázisaként működő Jankovich-kúria segíti.
Rácalmás közigazgatási területén telepedett le az 1200 embert foglalkoztató, és további 300 fős fejlesztést tervező dél-koreai Hankook gumigyár, és egyre több az érdeklődő a 6-os főút és az M6-os autópálya közötti iparterület iránt is.

Július 1-jei hatállyal Rácalmáson kívül még 21 nagyközség: Balatonkenese, Beled, Budakalász, Csanádpalota, Gyönk, Igal, Jászkisér, Mágocs, Medgyesegyháza, Mélykút, Mezőkeresztes, Nagymányok, Nyírmada, Pacsa, Rákóczifalva, Sajóbábony, Tápiószele, Újkígyós, Vaja, Vép és Zsámbék részesült városi címben. A nagyközségi önkormányzatok képviselő-testületeinek kezdeményezésére, Varga Zoltán önkormányzati miniszter előterjesztésére Sólyom László köztársasági elnök döntött a várossá nyilvánításról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

solyom7561
2009. július 1. 13:45
Én kíváncsi lennék mi a feltétele annak hogy egy település város legyen.
Az én szülőfalum a 2000 év élején lett város azóta sem történt semmi,nincs középiskola,és egy centiméter csatorna sem épült még.
valaki tudna válaszolni???Ja! és kb.3500 lakója van.És gyerekkoromban(1960-as évek) sokkal szebb volt mint ma!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását