2024. április 19. - Emma

Rács mögött! Börtönben a világbajnok sakkozó!

Anatolij Karpov alapvetően nyugodt természetű ember, talán pont ezért tudott korábban sakkvilágbajnoki címet szerezni. Most azonban bezárul a nagymester mögött a börtönkapu!
2009. június 30. kedd 18:19 - HírExtra
Nem, szó sincs arról, hogy Bobby Fischer után egy másik nagy sakkozóegyéniség is "rossz útra tévedt" volna, Anatolij Karpov nem ölt meg senkit, nem lopott senkitől, s még csak adócsaláson sem kapták. A világbajnoki címet korábban huzamos ideig birtokló orosz nagymester mindössze arra vállalkozik, hogy játszik egy jót a nagy orosz nemzet legjobban sakkozó rabjaival. Akik között igazi nagyágyúk is lesznek, például a korábbi krasznojarszki körzeti bajnok, Szergej Brijukov.

Karpov vállalta, hogy bemegy az egész orosz büntetés-végrehajtási rendszert összefogó és koordináló moszkvai főhadiszállásra, és onnan vesz részt a versenyen az internet és egy webkamera segítségével.

Érdekesség, hogy Karpov és Brijukov már nem először sakkozik egymással a rácsok mögött: mintegy két éve egyszer már lejátszottak egy börtönpartit. Akkor Karpov esélyt sem adott bekasztlizott haverjának, most azonban a derék Szergej visszavághat az akkori vereségért.

Milyen izgalmas lenne, ha a verseny fődíjaként a győztes szabadságát garantálnák a szervezők…

Amikor még a legjopp profik is megizzadnak Karpov ellen: íme egy kis összeállítás a nagymester 2002-es New York-i páros rapid meccséről, az ellenfél az igen ideges Garri Kaszparov. Szegény rabok...

Forrás: HírExtra/russiatoday.com
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását