2024. március 29. - Auguszta

Balázs Klári őszintén

Óriási nézettséggel fut már három hónapja a TV2 pokerstars.hu elnevezésű műsora, a hazánkban egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő művészházaspár műsorvezetésével. Valószínűleg nem csupán a játék iránti szeretet és verseny izgalma ülteti le hétről hétre a nézőket a tévé elé, hanem Korda György és Balázs Klári személye is.
2009. június 30. kedd 18:59 - Ruttka Ildi
Több mint három hónapja indultak a pokerstars adásai a TV2-n, amelyekben minden héten hírességek is beülnek játszani a versenyzők közé. Bár eredetileg Nacsa Olivér lett volna Korda György mellett a „kibicelő” műsorvezetőtárs, pár adás után Balázs Klári került a fiatal humorista helyére.

- Hogyan és egyáltalán miért kerültél te Nacsa helyére?


- A SportTV-n több mint két éve közvetítjük Gyurival a póker világversenyeket, igazán összeszokott lett a mi kis duónk ebben a témában – is. Mivel itt óriási világsztárok keverik a lapokat, rengeteget lehet tanulni, miközben figyeli őket az ember, így én magam is ezekből az adásokból profitáltam a legtöbbet pókertudás terén. A pokerstars azért érdekesebb talán a magyar nézőknek, mert magyar hírességeket láthat játszani illetve műsort vezetni. Igaz, hogy Olivér kezdett Gyuri oldalán, de én már elsőre sem értettem, hogy miért, ha itt vagyok én!? Olivér mindjárt érezte, hogy a póker nem az ő világa, hozzá nem értőként láthatóan szenvedett is az első adásokban. Én viszont azt mondtam, hogy kibicelni is csak az tud igazán, aki tudja, érti a játékot, így szerencsére a szerkesztők megértésének köszönhetően gyorsan beülhettem a fiúk mellé én is, rövid idő múltán pedig már csak én replikáztam Gyurinak.

- Szerintem kicsit olyan vagy te a pokerstars.hu című műsorban Gyurid mellett, mint Hernádi a Heti Hetesben: nőies csiviteléseddel oldod, színesíted a férfitársaság erősebb megnyilvánulásait, keménységét..


- Nagyon büszke vagyok arra, hogy amióta kettesben vezetjük a műsort Gyurival, óriásit ugrott a nézettség! A rosszindulatú híresztelések dacára én mindig tudom, mi történik a játékban, azonnal felismerem a helyzeteket. Irigyek rám a hasonló adásokban tevékenykedők, mivel kis hazánkban én vagyok az egyetlen nő, aki mint kommentátor ül a közvetítői székbe. Tudom, hogy elsősorban nem azért ülök Gyuri mellett az adások során, hogy beleszóljak a szakmai részekbe, /bár talán azért is/, de ha észreveszek valami hibát, ami Gyuri figyelmét netán elkerülte, nem tudom megállni, hogy ne tegyem szóvá, hiszen úgy nem maradhat! No, meg aztán hozzuk a közvetítések során a show világot is. Az asztal körül olyan ismert arcok ülnek, akik persze nem profi játékosok, van, aki műsor előtt egy-két nappal sajátítja el az alapokat, így természetes, hogy sűrűbben hibáznak,mint a profi játékosok. Viszont ebből is lehet tanulni, nem véletlen, hogy gyakorta kapunk visszajelzéseket, mennyire megszerették a pókert tévés közetítéseink kapcsán, és hogy kezdik érteni a szabályokat, a játékmenetet, sőt, sok férfi megköszöni, hogy miattam nézi a műsort a barátnője, felesége, meg tudták szeretni. Erről szól ez a műsor.

- Vannak nők, akik hozzád hasonló affinitással rendelkeznek a póker iránt: Oszter Alexandra például megnyerte az első döntőt, Magony Szilvia ex-szépségkirálynő pedig kifejezetten tehetséges játékos.

- Örültem Alexandra győzelmének, Magony Szilvi pedig szerintem is remekül versenyez, ráadásul ő nagyon kulturáltan, okosan és elegánsan játszik. Sajnáltam is, hogy nászútja előtt a döntőben nem ő vitte el a pálmát, csak kisebb összeget nyert. Jó érzés számomra, hogy az ismert hölgyek között is van rajtam kívül olyan, aki rendszeresen játszik, aki versenyekre jár, és pontosan tudja, mit kell csinálni a pókerasztalnál.

- Egy éve mondhatod el magadról, hogy tudsz pókerezni, bárhol, bármilyen társasággal le mersz már ülni egy kártyaasztalhoz: férjuradnak mi a véleménye?

- Gyuri szerint van érzékem a pókerhez, feszes játékos vagyok: utóbbi azt jelenti, hogy csak akkor játszom, ha jó lapom van. Bizony, meg kell még tanulnom jól blöffölni, vagyis akkor is magabiztosan és fölényes nyugalommal játszani, ha rossz kártyákat juttatott a sors, és elhitetni a többiekkel az ellenkezőjét. Többek között ez a jó játékos legfőbb ismérve.

- Amikor Gyuri még csak udvarolt neked, a fáma szerint éjszakákat ültél végig mellette, miközben ő kártyázott a barátaival. Ez később, már házas korotokban is ugyanígy zajlott, te viszont csak mostanában kezdtél el hirtelen érdeklődést mutatni az ördög bibliája iránt: vajon miért?

- Legtöbbször ulti vagy römi volt terítéken, az pedig engem ennyi év alatt sem tudott érdekelni, még egy icipicit sem. Nem értettem, de nem is akartam érteni. A póker valahogy – ki tudja miért? – szinte első percben elvarázsolt. Amikor Gyuri Horváth Jánossal közösen kezdett pókerközvetítéseket vezetni a tévében, egyre inkább izgatott, érdekelt ez a fajta kártyajáték, és nagy kedvet kaptam a megtanulásához. Gyuri nem forszírozta, hogy játsszam, igy a Jánossal közvetített műsorain keresztül sajátítottam el a játék szabályait. Iszonyú mennyiségű pókerközvetítést néztem végig! Viszont mára elmondhatom: kaptam egy olyan hobbit a sorstól, ami életem végéig el fog kísérni.

- Van saját – pontosabban Korda György nevét viselő – pókerklub, pár napja nyílt a második, és a hírek szerint lesz harmadik is. Mindenütt játszol te is, Gyuri is, méghozzá heti rendszerességgel. Illik ezt? Hiszen egy íratlan szabály szerint például a színházigazgatók sem játszanak a saját teátrumukban…


- Nem tudom, ezen a területen mi a szokás, azt viszont igen, hogy ezekbe a klubokba a legtöbben kifejezetten Gyuri miatt jönnek be: látni akarják őt játék közben, ráadásul a legtöbben vele magával szeretne játszani. Határtalanul boldogok, ha a sorsolás egy asztalhoz ülteti le őket! Úgynevezett „Korda-fejvadászat” van, hiszen komoly szakmai elismerést jelent egy olyan profit kiejteni a játékból, mint az én Gyurimat. Ez igazi csemege!

- Szoktatok féltékenyek lenni egymás pókersikereire?


- Nem. Nemrég külön asztalnál ültünk, és én – szokásomhoz híven –kissé hangosan örültem a megnyert partinak. Gyuri pedig büszke volt, amiért a felesége egyetlen nőként, egy rakás férfijátékos között is megállja a helyét. Régebben előfordult párszor, hogy egy asztalnál játszottunk, és ilyenkor persze kiejthetjük egymást is. Ha Gyuri ejt ki engem, az természetesen nem egy világdráma, de megesett az ellenkezője, s a férjem nem röpdösött a boldogságtól. Nem sírt a párnájába három napig, viszont rögtön közölte velem: „Klárika! Ez nem egészséges dolog!” Rövidesen megállapodtunk, miszerint többé nem ülünk le egy asztalhoz pókerezni, jobb a békesség alapon..

- Péntek esténként saját klubjaitokban játszotok nyolcvan, kilencven, netán száz játékos társaságában: teljesen beépültek ezek az esték a heti elfoglaltságaitok közé?

- Hogyne, ezekre az estékre már nagyon régóta nem is vállalunk fellépéseket. Épp emiatt is ezt a napot neveztem ki „ügyintézőnek”, mivel ilyenkor megyek postára, bankba, tisztítóba, közértbe heti nagybevásárlást intézni, mikor épp hol van dolgom háziasszonyként. Ha pedig nem futottam ki az időből, este nyolckor én magam is beülök az egyik asztalunkhoz, mert számomra mindegy, meddig tudok játszani, kiejtenek-e vagy sem. Én olyankor istenien érzem magam, mert magáért a játék öröméért vagyok ott, színtiszta élvezetből.

- Nem szorul háttérbe az utóbbi két évben az énekesi karrieretek a pókerszenvedélyetek miatt?

- Dehogy, a kettő inkább erősíti egymást! Ma már gyakorta vannak olyan fellépéseink országszerte, aminek első felében énekelünk, utána pedig leülünk játszani a közönségünkkel. Ez is hozzá járul ahoz,hogy oly sűrűn megfordulunk a nagyvárosok egyetemi klubjaiban, hiszen a fiatalok között is hatalmas népszerűségre tett szert a póker, minket pedig ennek is köszönhetően talán még jobban megszerettek énekesi mivoltunkban.

- Mi a helyzet a háziasszonyi teendőiddel? Még mindig szoktál főzni, vagy már csak étteremben esztek megnövekedett számú elfoglaltságaitok miatt?

- Jó feleségként változatlanul el kell látnom háziasszonyi teendőimet. Ez elsősorban a saját önbecsülésemnek fontos, de a háztartásunk amúgy sem szenvedhet kárt semmi miatt, a hétköznapoknak mennie kell. A már említett pénteki napokon mindent elintézek, ami ide tartozik, és egyéb területeken is van dolgom elég. Ha jót akarunk enni, muszáj főznöm, az éttermi mégiscsak más: ezt rendre éjszakánként teszem (ilyenkor van csak időm, mert nappal vagy utazunk, vagy ügyeinket intézzük, vagy tévéfelvételeken ülünk órákon át), aztán lefagyasztom a különféle kajákat, be a mélyhűtőbe és kész! Amúgy vannak bizonyos házimunkák, amiket azért is magam végzek három évtizede, mert nem engednék mást hozzányúlni: ilyen például a fehérneműs fiókjaink rendben tartása. Szeretek házimunkát végezni, mindig is szerettem: ez kikapcsol a napi más tevékenységek körforgásából. Egy nő ilyesmit akkor sem felejthet el, ha jómódban élve megengedheti magának a fizetett segítség igénybevételét. Most például nincs bejárónőm, magam takarítok, a legutáltabb házimunkától viszont már sikerült mindörökre megszabadítanom magamat: Gyurinak olyan ingfogyasztása van, akár egy haditengerész állománynak, nem lehet emberi (asszonyi) erővel bírni, így hát szép csendben beszereztem egy ingvasaló bábút.Csak ráhúzom a nedves inget a masina felfújja forró levegővel és 7 perc múlva frissen vasalt az ing.Örök hála érte a feltalálónak…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását