2024. április 26. - Ervin

50 fontot ér a hibás 20 pennys

Ötven fontot (több mint 16 ezer Ft) érnek a Királyi Pénzverde dátum nélkül kibocsátott, 20 penny (64 forint) címletű pénzérméi.
2009. június 29. hétfő 21:46 - HírExtra
Technikai hiba miatt 200 ezer darab datálatlan 20 pennys került forgalomba Nagy-Britanniában, ami több mint 300 éve nem fordult elő - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában (www.telegraph.co.uk).

Egy gyűjtő 50 fontot ajánl annak, aki ilyen aprópénzét hajlandó neki eladni.

Az új külsejű pénz rajzolatának kényelmesebb elhelyezése érdekében a dátumot a fémpénz fejoldalára helyezték át. Több tízezer - legalább 50 ezer, de talán 200 ezer darab - aprópénzt azonban az új írásoldallal, de a régi fejoldallal nyomtak, vagyis évszám nélkül. Az ellenőrzések ellenére a hibára nem derült fény, csak amikor az aprópénz már forgalomba került.

Egy londoni magáncég, amely szokatlan aprópénzekre szakosodott, 50 fontot, az érme hivatalos értékének a kétszázötvenszeresét ajánlja annak, aki talál a szabálytalan érméből. Mindezt annak reményében, hogy gyűjtőknek ennél is magasabb áron adhatja majd el.

A londoni pénzverde egyik munkatársa elmondta, szerinte ennek az igazán ritkán előforduló hibának a következtében az emberek majd alaposabban megnézik a Királyi Pénzverdének ezt a kiváló tervezésű aprópénzét, miközben a hibás érmék után kutatnak zsebükben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását