2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Folyik a magyar gyilkos pere

Megkezdődött a büntetőpere hétfőn Új-Zélandon egy magyar férfinak, akit azzal vádolnak az óceániai szigetország hatóságai, hogy megölt egy idős helybélit - jelentették hírügynökségek.
2009. június 22. hétfő 16:23 - HírExtra
A per előreláthatóan három hét múlva fejeződik be. Az áldozat egy 69 éves férfi, bizonyos Ronald Brown. A kórházban halt bele sérüléseibe három nappal azután, hogy súlyosan bántalmazták. A vádirat szerint egy 32 éves, búvároktatóként dolgozó magyar férfi - akit a hírügynökségek Ferdinand Ambach néven emlegetnek - és Brown egy bárban találkoztak 2007. december 6-án éjjel a szigetország fővárosában, Aucklandben, s együtt mentek a későbbi áldozat lakására. Az ügyészség szerint Brown tévesen azt hitte a magyar férfiról, hogy homoszexuális.

A vád szerint heves vita tört ki a két férfi között, s a fiatal magyar többször erőteljesen fejbe ütötte Brownt egy majdnem 3 kilogramm súlyú tárggyal - a vádirat szerint egy bendzsóval -, majd a hangszer nyakát, amely az ütésektől levált a hangszer testéről - lenyomta az áldozat torkán.

A tudósítások szerint a helyszínre kiérkező rendőrök súlyosan sérült állapotban találták meg Brownt, miközben Ambach magyarul üvöltözött, és a felső szintről az ablakon át bútorokat hajigált ki a kerti gyepre. Később azt mondta a rendőröknek, nem emlékszik mindenre abból, ami azon az éjszakán történt.

A hírügynökségi jelentések nem térnek ki rá, hogy a vádlott milyen büntetést kaphat, ha bebizonyosodik bűnössége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását