2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Már az új influenza is szedi áldozatait!

Chilében ötre emelkedett az új típusú influenza következtében elhunytak száma. A helyi egészségügyi hatóságok szombati közlése szerint a 18 éves fiatalember a Santiago de Chilétől 1100 kilométerre délre lévő Puerto Montt kórházában halt meg.
2009. június 21. vasárnap 11:45 - HírExtra
Chilében mindegyik áldozat ennek a településnek volt a lakója. Jelenleg különösen veszélyeztetett területnek számít Patagónia, ahol most állt be a tél. Ez az évszak ezen a vidéken különösen hideg és nedves. Mindez kedvez a H1N1 vírus terjedésének, amelynek tetőzését az elkövetkező hetekre várják. Chilében az új influenzával megfertőződött betegek regisztrált száma már meghaladta a 4 ezret.

A dél-amerikai országban rendkívüli egészségügyi intézkedéseket vezettek be. Mindenkit, aki kéri, ingyenesen beoltanak az ellenszérummal. A kórházak korlátlan számban alkalmazhatnak kiegészítő ápolószemélyzetet és mindenféle adminisztrációs eljárás mellőzésével juthatnak hozzá a szükséges orvosi berendezésekhez. A szakértők nem tartják kizártnak, hogy megfertőződtek valós száma eléri a 21 ezret. A Chilével szomszédos Argentínában hét ember halálát okozta a kór, a regisztrált megbetegedések száma pedig 1010.

Lengyelországban további három új típusú influenzás esetet regisztráltak, és ezzel tízre nőtt az országban a kórban megbetegedettek száma. A H1N1 vírust egy 12 éves fiú, egy 27 éves nő és egy 37 éves férfi szervezetében mutatták ki. A fiú csütörtökön tért haza egy egyesült államokbeli New Jerseyből a LOT lengyel légitársaság egyik gépén. Jelenleg kórházban ápolják. A nő ugyancsak csütörtökön Kínából érkezett haza. Míg a harmadik beteg előzőleg Miamiben járt. Mindhárom fertőzött személy hozzátartozóit orvosi megfigyelés alá helyezték.

Algériában először észlelték az új típusú influenzát. Az észak-afrikai ország egészségügyi minisztériumának a szombati közlése szerint egy asszony hurcolta be a vírust, miután Floridában járt. Kedden érkezett haza két gyermekével a Lufthansa német légitársaság egyik járatával Frankfurt érintésével. A laboratóriumi teszt pozitív eredményt mutatott ki, ezért a nőt és két kislányát is kórházi megfigyelés alá helyezték. A minisztérium jelezte azt is, hogy országos méretekben elővigyázatossági intézkedéseket vezettek be a Egészségügyi Világszervezet által világjárványnak nevezett influenza terjedésének a megakadályozására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását