2024. április 20. - Tivadar

Fokozott ellenőrzések hétfőtől

Hétfőn fokozott rendőri ellenőrzés kezdődik a fővárosba vezető autópályák be-, illetve kivezető szakaszán, az M0-ás autóúton, valamint a schengeni külső határon augusztus 30-ig - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.
2009. június 12. péntek 15:10 - HírExtra
Az ellenőrzésben a rendőrség mellett a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a vám- és pénzügyőrség, a katasztrófavédelem, valamint az állategészségügyi hatóság munkatársai is részt vesznek - olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében.

Mint írták: a közúti ellenőrzés célja a túlsúlyos és rossz műszaki állapotban lévő tehergépjárművek, autóbuszok forgalomból történő kiszűrése, a nemzetközi közúti fuvarozásban résztvevő járművezetők vezetési és pihenőidejének, a kamionstop rendelkezéseinek, illetve a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó szabályok megtartásának ellenőrzése.

Ezen kívül a rendőrök "általános feladatként" ellenőrzik az autók sebességét, szondáztatják a járművezetőket, valamint a biztonsági öv és a gyermekülés használatát is.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenőrzéssel érintett útvonalakon, határátkelőhelyeken torlódásra lehet számítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását