2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A vagyonadó ingatlanértékelési táblája nem mérvadó?

Félreértés, hogy a vagyonadóról szóló törvényjavaslatban szereplő értékövezetek alapján kell megállapítani az ingatlanok értékét - fejtette ki Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke.
2009. június 8. hétfő 19:40 - HírExtra
Emlékeztetett rá, hogy a törvényjavaslat szerint az ingatlan valós forgalmi értéke az adó alapja. Az értékövezeti besorolási tábla, és az ennek alapján kiszámított érték csak tájékoztatásul szolgál. Szerepe arra korlátozódik, hogy az adózó eldönthesse kell-e bevallást benyújtania, vagy sem - mondta. Hozzátette ugyanakkor, hogy a bevallásban a tényleges forgalmi értéket kell feltüntetni, amely a számított értéktől eltérő lehet.

A sajtófőnök az Otthon Centrum hétfői kritikájára reagált, az ingatlanos társaság ugyanis úgy vélte, hogy nem alkalmas az ingatlanok valós piaci értékének megállapítására a vagyonadóról szóló törvényjavaslatban szereplő módszer, amely szerint a lakóingatlanok és üdülők értékét területileg megállapított átlagos fajlagos árak segítségével kell meghatározni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását