2024. március 29. - Auguszta

Az MTV-n már biztos nem vitáznak

A pártok egyezségének hiányában nem lesz listavezetői vita a Magyar Televízióban (MTV) - közölte a közszolgálati médium szerdán az MTI-vel.
2009. június 3. szerda 22:40 - HírExtra
"Két párt ma délután nem fogadta el a délelőtti pártközi egyeztetésen előzetesen kidolgozott feltételeket" - közölték.

Mint írták, az európai parlamenti választáson induló nyolc párt kampánystábjának képviselői reggel egy fővárosi kávéházban egyeztettek az MTV illetékeseivel arról, hogy péntek déltől másfél órás időtartamban, három témakörben, azonos időkeretben vitáznának listavezetőik, s a felvételt aznap este 22.00 órától vágatlanul sugározza a közmédium egyes csatornája.

Hat párt elfogadta a feltételrendszert. A Fidesz jelezte, hogy számára a vita feltételei nem megfelelőek, ezért a listavezető részvételét lemondták. Az MSZP pedig arról tájékoztatta az MTV-t, hogy további kérései vannak a műsorral kapcsolatban - áll a közleményben.

„A választópolgárok kiegyensúlyozott és hiteles tájékoztatása érdekében az MTV olyan szakmai szabályokat javasolt a vitára, amelyek teljes esélyegyenlőséget garantálnak. A Magyar Televízió csak abban az esetben vállalta a vitaműsor lebonyolítását, ha a választáson induló mind a 8 párttól egyértelmű igen a válasz az előre egyeztetett feltételek elfogadására” - idézte a közlemény Bednárik Imre hírigazgatót, az MTV Választási Irodájának vezetőjét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását