2024. március 29. - Auguszta

12 kiló heroin a határon

Tizenkét kilogramm heroint találtak kedden az esti órákban a röszkei átkelőhely belépő oldalán egy lengyel személygépkocsiban, egy szerb állampolgárnál - közölte Éberhardt Gábor, a szegedi határrendészeti kirendeltség vezetője szerdán a helyszínen.
2009. június 3. szerda 15:50 - HírExtra
A belépésre jelentkező, Lengyelországban élő középkorú szerb állampolgárságú férfi járművében az útlevélkezelő utólagos átalakítások nyomait fedezte föl, ezért a pénzügyőrök vizsgálatát kérte - mondta az alezredes a felderítésről tartott sajtótájékoztatón.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője közölte, a gépkocsi szigorított ellenőrzésénél a pótkerék alatt kialakított üregben 23 csomagban összesen 12 kilogramm nagytisztaságú heroint találtak. A szakértői vélemény alapján a kábítószer piaci értéke 170-200 millió forint között lehet.

A kábítószer mennyiségéből és értékéből következtetve feltehetően nem egyszemélyes bűncselekményről van szó, azt azonban még vizsgálják, hogy a heroint hova szállította a férfi.

Sipos Jenő közölte, az év első öt hónapjában összesen 132 kilogramm kábítószert - heroint, kokaint, marihuánát és különféle diszkódrogokat - találtak a pénzügyőrök a határátkelőhelyeken. Ez jelentősen meghaladja a tavalyi év teljes, 118 kilogrammos felderítését.

A dél-alföldi régióban a tavalyi, 28 kilogrammos heroin mennyiség csaknem kétszeresét, 55 kilogrammot találtak eddig idén a pénzügyőrök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását