2024. április 18. - Andrea, Ilma

Elképesztő lovas programok mindenkinek

Június 18-a és 28-a között életre kél a lovas öntudat Magyarországon!
2009. június 2. kedd 15:11 - HírExtra
A Balaton északi partján, csodás környezetben fekvő nagy múltú létesítmény, Európa legnagyobb ifjúsági centruma, amely egyaránt fontosnak tartja a magyar lovas nemzeti öntudat ápolását és a hagyományok felélesztését, ezért a tíz napos rendezvénysorozat úgy öleli fel a lovassport és szabadidő teljes spektrumát, hogy abban mindenki megtalálja a kedvére valót.

Az esemény 19-es és 21-e között „A” kategóriás Fogathajtó és „B” kategóriás Minősítő és Nemzetközi Versennyel veszi kezdetét, valamint 20-án megrendezésre kerül a jubileumi Zánkavics nap, majd 21-én az I. Zánkai Gyermek Lovasnap.

A gasztronómia és a borászat jegyében június 22-e és 24-e között az I. Kárpát-medencei Boros- és Lovas Fesztivál várja azokat, akik a lovak mellett a népművészetnek és a kulináris élvezeteknek is hódolni szeretnének. Az étel és borkóstolások mellett szakmai programokkal és gyermekrajz pályázattal is kedveskednek majd az érdeklődőknek. Akik pedig kilátogatnak a sorozat részeként június 25-én kezdődő V. Nemzeti Lovas Fesztiválra igazi, megismételhetetlen, történelmi utazásban lehet részük.

Önálló, korhű táborokban ismerkedhetnek meg az egykori huszárok, íjászok, kunok, honfoglalók, cigányok, betyárok és kurucok életével. A western lovasok tábora mellett egy magyar szekértábor is helyet kap majd. A fesztiválon Magyarország minden tájáról érkező különleges lovasbemutatók szórakoztatják az egybegyűlteket. A résztvevők színes kavalkádja a díszes megnyitón egyszerre közel hétszáz lóval vonul majd fel.

Lovas múltunk és jövőnk támogatását a Balaton-felvidék természeti szépségei és gasztronómiája teszi még teljesebbé. Megelevenednek a már-már elfeledett népi hagyományok, így a fogatolás, csikósok, lovas lakodalom, paraszti munka, a szüret és a vásár is, de megismerkedhetünk a lovassport szakágaival, mint a fogathajtás, díjugratás és díjlovaglás, lovas torna és lovaspóló.

A feledhetetlen élményt a hangulathoz illeszkedő esti programok és zenei események koronázzák. A népzene jegyében az I. Kárpát-medencei Boros és Lovas Találkozón a Vágtázó Csodaszarvas zenekar koncertjén 22-én este, Pál István „Szalonna” és Bandájának fellépésén pedig 23-án vehetnek részt az érdeklődők.

A koncertek ingyenesen látogathatóak, ahogyan a 24-i népzenei és néptánc program is. Ezen az estén a Világnak Világa című történelmi musicalt a Tapolcai Musical Színpad művészei adják elő. Az V. Nemzeti Lovas Fesztivál estéin további színes előadások csábítanak mindenkit kellemes kikapcsolódásra: 25-én a Grease és 26-án az Abba Show is fergeteges hangulatot garantál! www.zanka.hu, www.zanka.hu/lovas

Forrás: www.shortcut.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását