2024. április 25. - Márk

Suzanne Vega a Gödörben

Suzanne Vega, a nyolcvanas és kilencvenes évek egyik meghatározó amerikai énekesnője július 25-én ismét a magyar főváros vendége lesz: európai turnéja keretében pont két héttel 50. születésnapja után a Gödör Klub teraszán lép fel.
2009. május 29. péntek 14:25 - HírExtra
Az alternatív pop-rock- és folkénekesnő európai turnéja június 26-án indul Milánóban, és számos németországi, egy-egy dániai, portugáliai, nagy-britanniai, romániai és izraeli fellépést követően Csehországból érkezik Budapestre. A magyar fővárosból Varsóba utazik tovább, majd július utolsó napján Moszkvában zárja a koncertsorozatot, amelyen két zenésztársával lép fel.

Suzanne Vega, aki július 11-én ünnepli 50. születésnapját, a 70-es évek végén tűnt fel egy szál gitárral New York folkklubjaiban. Bemutatkozó lemeze, amely a nevét viselte, 1985-ben jelent meg és rendkívüli siker lett, a világhírt azonban második albuma, a Solitude Standing, s elsősorban két azon található dal, a Tom's Diner és a Luka hozta meg számára. Legutóbbi lemeze - a hat év kihagyás után megjelent - Beauty and Crime 2007-ben látott napvilágot.

Suzanne Vega több alkalommal is járt már Budapesten, adott koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, zenélt Sting előtt a 2004-es Kapcsolat koncerten, legutóbb pedig három évvel ezelőtt a Művészetek Palotájában lépett fel.

Suzanne Vega mostani koncertje előtt a Gödör Klubban Dévényi Ádám zenél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását