2024. április 19. - Emma

Lemondott a polgármester

Csütörtökön hivatalosan is lemondott Rákócziújfalu polgári peres eljárás alatt álló, jelenleg tisztségéből felfüggesztett polgármestere. A hírt maga a vezető közölte az MTI-vel pénteken.
2009. május 22. péntek 13:25 - HírExtra
Papp János elmondta: döntéséhez az utolsó lökést az adta, hogy a minap megtudta, ügyének újabb fordulója még nem jutott el a Debreceni Ítélőtáblához.

"Ekkor jöttem rá, hogy az engem támadók szándéka nem egyéb, mint az időhúzás. Az a céljuk, hogy ez a jogi procedúra ez év októberéig kitartson.

Ezután ugyanis a törvények értelmében már nem lehetne időközi szavazást kiírni a jövő év őszén esedékes önkormányzati választásokig" – vélekedett az SZDSZ jelöltjeként megválasztott, ma már független vezető.

Papp János hangsúlyozta, elsősorban ezt szeretné megakadályozni mostani lépésével. Teszi mindezt abban a reményben, hogy a helyi képviselő-testület feloszlatja önmagát, ugyancsak visszaadva a döntés lehetőségét a választópolgároknak.

A polgármester az MTI kérdésére válaszolva kijelentette: úgy tervezi, ismét indul majd a falu irányítói tisztségéért.

A jogszabályok úgy rendelkeznek, három hónapon belül új polgármestert kell választaniuk az újfalusiaknak. Amennyiben Papp János ismét bizalmat kap a település lakóitól, meggyőződése szerint a korábban ellene felhozott vádak okafogyottá válnak.

Ellene egyébként még múlt év decemberében indított fegyelmi eljárást a község képviselő-testülete sorozatos törvénysértések gyanúja miatt.

A testület ezt követően keresetet nyújtott be, mondván: a bíróság szüntesse meg Papp János tisztségét és kérelmet terjesztett elő, hogy a vizsgálat lefolytatásának idejére függessze fel a vezetőt hivatalából.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság megalapozottnak látta a keresetet, és február végén felfüggesztette tisztségéből az alig több mint egy éve, időközi választáson mandátumot szerzett elöljárót. A község első embere azonban megfellebbezte a döntést. Ennek eredményeként a Debreceni Ítélőtábla áprilisban hatályon kívül helyezte a polgármester tisztségéből való felfüggesztését és új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot. Papp János azonban négy hónapos kényszerpihenő után mindössze egyetlen munkanapot tölthetett el hivatalában. A megyei bíróság ugyanis ügyét újra tárgyalva megerősítette korábbi határozatát és az elöljárót másnap ismét felfüggesztette hivatalából.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását