2024. március 29. - Auguszta

Sztárparádé! A legnagyobbak versengenek a díjakért!

Olyan nagy nevek és címek szállnak versenybe az MTV Movie Award-on, mint az Alkonyat, a Gettó milliomos, A sötét lovag, de itt van Angelina Jolie, Robert Pattinson és Heath Ledger is. A HírExtra eljátszott a győzelmi esélyekkel.
2009. május 6. szerda 13:14 - Kővári Adrienn
Kiderültek végre az idei MTV Movie Award díjkiosztó jelöltjei. Nagy meglepetés nem éri az embert, hiszen a tavalyi legnagyobb filmek, és színészek kerültek terítékre, ettől függetlenül mégis lehet izgulni, hogy kik lesznek a kategóriák befutói.

Május 31-én kerül megrendezésre ez az esemény, ahol stílusosan egy kék dobozos, arany pattogatott kukoricát lehet hazavinni. Ez a díjkiosztó azért nagyon jó, mert ebben az esetben a rajongók szavazhatnak. Ez nem olyan, amikor a kritikusok osztják ki a díjakat, mint például az Oscaron. Sokan megkérdőjelezik azokat a döntéseket, hiszen a drámákon kívül nem sok más stílus rúghat labdába, pedig egy akció film is lehet olyan sikeres, amit legalább egyszer díjjal kéne jutalmazni.

Így most a döntés a rajongók kezében van, ráadásul olyan vicces kategóriákban is szavazhatnak, mint a legjobb csók jelenet, vagy a WTF kategória.

Hogyan lehet szavazni?

A nagy esélyesek
Az Alkonyat összesen hét jelölést is kapott, a Gettó milliomos hatot, míg a HSM 3 csak ötöt. De nemcsak filmek, hanem egyes színészek is esélyesek több díj beszerzésére. Angelina Jolie háromszoros jelölt, míg az ifjú Robert Pattinson is szintén három kategóriában versenyzik. Mellettük szintén többszörösen jelölt Anne Hathaway, Kristen Stewart, de a Gettó milliomos két ifjú sztárja is.
Fel kell menni az MTV honlapjára, ott ki kell tölteni egy rövid regisztrációt, s máris lehet voksolni a kedvencekre. De, hogy kik is ők?

A legnagyobb visszhangot az év filmje kategória váltotta ki, hiszen minden benne van, ami a tavalyi mozi termést illeti. Lehet szavazni A sötét lovagra, a High School Musical 3-ra, a Vasemberre, a Gettó milliomosra és az Alkonyatra is.

Mivel most a rajongók dönthetik el, hogy melyik film vigye haza a díjat, így egy nehéz helyzetről beszélünk, hiszen a döntés a fiatalok kezében van. Ezért nagy eséllyel indul a vámpírokkal teletűzdelt Alkonyat. A nagyfokú sikert köszönheti Robert Pattinsonnak is, a főszereplő vészívónak, mivel lányok milliói rajonganak érte.

A HSM 3 szintén nagy eséllyel pályázik az első helyre, de a képregény filmekről sem szabad megfeledkezni, a Batman legújabb része, és a Vasember is hatalmas rajongótáborral büszkélkedhet. És akkor ott van még a nyolc Oscar-díjat bezsebelő Gettó milliomos.

Mire is számítsunk?



A HírExtra is megtette saját voksait, íme a lista:
Legjobb film: Vasember
Legjobb színésznő: Angelina Jolie (Wanted)
Legjobb színész: Vin Diesel (Halálos iram)
Az év felfedezett színésznője: Miley Cyrus (Hannah Montana: A film)
Az év felfedezett színésze: Dev Patel (Gettó milliomos)
Legviccesebb alakítás: Anna Faris (A házinyuszi)
Legjobb gonosztevő: Heath Ledger (A sötét lovag)
Legjobb csók: Angelina Jolie és James McAvoy (Wanted)
Legjobb harc: Christian Bale vs. Heath Ledger (A sötét lovag)
Legjobb WTF pillanat: Ben Stiller – Trópusi vihar (a levágott fej megkóstolása)
Legjobb dal: "Jai Ho" by A.R. Raham (Gettó milliomos)
Az szinte biztos, hogy amíg az Oscaron a Gettó milliomos tarolt, itt az Alkonyat fog. Könnyen elképzelhető, hogy akár mind a hét díjat hazaviszik. Emellett A sötét lovagnak is biztos fog egy-két díj repülni a zsebébe. Heath Ledger győzelmét szinte előre elkönyvelhetjük, hiszen már csak tiszteletből is meg fogja kapni a tavaly tragikusan elhunyt sztár. Bár hozzá kell tenni, hogy minden kétséget kizáróan ő volt a legjobb gonosz karakter az elmúlt évben.

Azért is jó ez a díjkiosztó, mert nem minden kategóriában ugyanazok a filmek, és színészek szerepelnek, hanem sikerült egy nagyon változatos listát összehozniuk a rendezőknek. Szinte minden közkedvelt produkció feltűnik az egyes kategóriákban, ilyen vagy olyan módon.

LEGJOBB FILM
• A sötét lovag
• High School Musical 3: Végzősök
• Vasember
• Gettó milliomos
• Alkonyat

Elsőnek mindenki a Gettó milliomos fölényes győzelmére tippelne, de egy ilyen erős mezőnyben nehéz lesz nyernie. Ha a kritikusok nem is tennék egy asztalra ezeket az alkotásokat, most mégis együtt szerepelnek. Az Alkonyat teljesen belopta magát a fiatalok szívébe, de így tett a két képregény adaptáció is. Ha reálisan nézzük leginkább a vámpíros történet, és A sötét lovag verseng egymással.



LEGJOBB SZÍNÉSZNŐ
• Angelina Jolie (Wanted)
• Anne Hathaway (A csajok háborúja)
• Kate Winslet (A felolvasó)
• Kristen Stewart (Alkonyat)
• Taraji P. Henson (Benjamin Button különös élete)

A 2009-es Oscart Kate Winslet vihette haza, de most ő sem túl esélyes. Ha a fiatalok választását nézzük, és valljuk be javarészt ők döntenek, akkor ebben a kategóriában izgulhat Angelina, Anna Hathawey, akit még a Neveletlen hercegnőből, vagy Az ördög Pradat viselből ismerhetünk. Ebbe a kettős küzdelembe még az ifjú színésznő, Kristen Stewart is beleszólhat.

LEGJOBB SZÍNÉSZ
• Christian Bale (A sötét lovag)
• Robert Downey Jr. (Vasember)
• Shia LaBeouf (Sasszem)
• Vin Diesel (Halálos iram)
• Zac Efron (High School Musical 3: Végzősök)

Érdekes egy lista, az már biztos. Olyan nagy nevek vannak itt felsorolva, akik közül nehéz választani. Itt van rögtön a fiatalok nagy kedvence Zac Efron. Érdekes, hogy ebből a kategóriából a nagy kedvenc, az Alkonyat sztárja, Robert Pattinson most kimaradt. Az új Batmanre nem lehet nem szavazni, de ott van a mi Vasemberünk, Robert Downey Jr. is, aki egyenesen azonosult szerepével. Vin Diesel pedig visszatért a filmvászonra, ő is sok szavazatra számíthat. Az biztos, hogy Shia LaBeouf, a feltörekvő ifjú Indiana Jones most nyugodtan ülve maradhat, de a többiek izgatottan várhatják az estét.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását