2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A legkeményebbek most Frakk és Pom-Pom pólóban nyomják

Újra divatba jönnek a nyolcvanas évek mesehősei. Többek közt Frakk, Lukrécia, Szerénke, Pom-Pom, Picúr, Madárvédő Golyókapkodó, Radírpók, Kukori és Kotkoda kerülnek fel egy magyar divattervezőnő pólóira.
2009. május 6. szerda 09:36 - HírExtra
Magára vessen, aki nem tudja ki az a Pom-Pom és Picúr, Kukori és Kutkoda, vagy épp Frakk és Lukrécia. Az említett magyar mesehősök még abból a korból valók, mikor a mesék nem verekedésekről, öldöklésről, háborúról szóltak, hanem barátság, összefogás és nem utolsósorban a humor volt az elsőrendű érték. No meg a határtalan fantázia. Ezek a hősök abban a korban lettek "sztárok", amikor a felnövő generációnak e szóról még fogalma sem volt, hiszen minden ízükben gyermekek voltak nem pedig fogyasztók.

Egy izgalmas kezdeményezés most újra ismertté teheti a régi figurákat. Ahogy Miki Egér is elmúlt már 80 éves mégis töretlenül népszerű, úgy Csukás István Festéktüsszentő Hapci Benője vagy Gombóc Artúrja sem kopott el néhány évtized alatt.



Bejött a dolog


J Csonka Hedvig divattervezőnő úgy döntött, hogy megpróbálja újra népszerűvé tenni ezeket e figurákat. Megszerezte a mesefigurákhoz kapcsolódó jogokat, és nekiállt a tervezésnek. A húzás bejött. Szinte még kész sem lett az első kollekció máris elérhetetlen, hiszen mindig csörög a telefonja, az érdeklődök nagy száma miatt.

A nagy érdeklődés miatt a divattervezőnő elhatározta, jótékony célra fordítja a népszerűséget, hogy ezzel is támogassa a magyar meséket. Hedvig mellé mára egyre több celebritás állt, akik örömmel népszerűsítik kedvenc figuráikat, céljuk ezzel, hogy a gyermekek ne feltétlenül a sokszor agresszív külföldi meséken nőjenek fel, hanem ismerjék azokat a magyar figurákat, akik saját gyermekkorukat is megédesítették.

A celebek

A sztárok egy része – Pachmann Péter, Tatár Csilla, Cseke Katinka, Seres Dani, Madár Vera, Zimány Linda, Dukai Regina, Sári Évi és még sokan mások - ellátogatott abba az árvaházba, amelynek lakói a mesepólókból származó nyereség egy jelentős részét megkapják.

Zsúfolásig telt a Hűvösvölgyi Gyermekotthon, amikor mesefigurás pólóba bújtak a sztárok, akik megajándékozták az otthon miden lakóját. A gyerekek szájtátva, a sztárok elérzékenyülve hallgatták ahogy Csukás István Pom-Pom kalandjait mesélte és többen rajzoltatták pólójukra Mata Jánossal, a Kukori és Kotkoda alkotójával a szeretett mesefigurákat.

Cseke Katinka anyaként nehezen élte meg az eseményt. A színésznő könnyek között árulta el, kislánya úgy engedte el reggel: anya, hozol egy öcsikét?

"Mondtam neki, Panni, ez nem így megy - mondta meghatottan a Jóban Rosszban Böbéje. - Nagyon visszás azt állítani, hogy nagy élmény volt kinn lenni ezekkel a gyerekekkel, de mégis így van. Tényleg jó volt látni, mennyire örülnek nekünk, mennyire ki vannak éhezve a szeretetre, és boldogok, hogy ezt most egy rövid időre megkapják tőlünk. Csukás Istvánnal pedig külön jó volt találkozni – mesélte a színésznő.



Visszaidézték a gyerekkort


Ada, a VIVA műsorvezetője szintén elérzékenyült a gyermekek láttán: Már a saját gyerekeim születése előtt is odáig voltam a kicsikért, az ikrek születése óta pedig még inkább meghatódom tőlük. Jó volt látni a boldog kis arcocskákat, és azt, hogy tátott szájjal hallgatják Csukás Istvánt, ahogy mesét olvas. Élveztem ezt a pár órát velük, és persze a gyerekkoromat is azonnal visszaidézték – Pom-Pom, Picur, és a többiek!

„A gyerekek nagyon közvetlenek és kedvesek voltak, megható volt látni az örömüket. És persze borzasztóan örültem, hogy találkozhattam Csukás Istvánnal, mert gyermekkorom meghatározó alakja, én is az ő meséit fogom majd olvasni a gyerekeimnek.” – mesélte Dukai Regina, akinek Frakkos pólóját teljesen összefirkálták az árvaház kis lakói.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását