2024. április 20. - Tivadar

A szexkívánó nők

A nőknek egészségügyi szempontból is szükségük van a szexre – állapítja meg egy friss kutatás.
2009. május 5. kedd 09:59 - HírExtra
A szex nem csupán élvezet – főként a nőknél, olvasható ki egy nem régen elkészült tanulmányból. A kutatás eredménye azt látszik igazolni, hogy a hölgyek szervezetének kifejezetten jót tesz a minél gyakoribb szexuális élet.

A kutatás azt is kimutatta, hogy a keveset szexelő nők akár egészségügyi problémákkal is szembenézhetnek, de legalábbis jóval gyakoribbak náluk a gondok, mint a gyakori nemi életet élő társaiknál.

„Egy nő minél többször szeretkezik, annál feszesebb lesz a hasizma, és annál szebb a tartása” – mondja Dr. Claire Baliley, az angol Bristol Egyetem nőgyógyásza. A szakértő szerint, ha valaki hosszú ideig kimarad a lepedő örömeiből, annak egészségügyi következményei is lehetnek, ezért ő személy szerint ilyenkor azt tanácsolja a hölgyeknek, hogy szerezzenek be egy vibrátort.

Dr. Rusz Edit a Blikknek nyilatkozva elmondta, egyetért kolleganője állításával. Mivel a szex serkenti a vérkeringést és olyan izmokat mozgat meg, amiket egyébként alig használunk, biztosan sokat tesz az egészség megőrzésének érdekében. Hozzátette, aki rendszeresen él nemi életet, jóval kiegyensúlyozottabb lesz, mint akik ritkán bújnak ágyba. Az így kialakuló stressz, pedig valóban több betegség kialakulásáért felelős.

A korrektség kedvéért annyit még meg kell jegyeznünk, hogy a szakértők mind hölgyek voltak, akik koránt sem meglepő módon érveltek a „több szexet a nőknek” álláspont mellett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását