2024. március 29. - Auguszta

Hokicsata a németek ellen - Ezúttal sikerülhet?

A magyar jégkorong-válogatott története során csak egyszer, még 1940-ben tudta legyőzni a német csapatot, amellyel hétfőn csap össze a svájci világbajnokságon.
2009. május 4. hétfő 07:13 - HírExtra
A két csalódott együttes számára - noha a németeknek csak svájci szereplésük miatt kell szégyenkezniük, mivel jövőre vb-rendezők, eleve ki sem eshettek - az a berni mérkőzés tétje, hogy melyikük távozhat emelt fővel. A magyarok eddig ötször veszítettek: a szlovákoktól 4-3-ra, a kanadaiaktól 9-0-ra, a fehéroroszoktól 3-1-re, majd a bennmaradásért 6-0-ra az osztrákokkal, vasárnap pedig 5-1-re a dánokkal szemben maradtak alul.

A németek - akik a negyeddöntős szereplésben reménykedtek - sorrendben a címvédő oroszoktól (0-5), a svájciaktól hosszabbítás után (2-3), a franciáktól (1-2), a dánoktól (1-3) és az osztrákoktól 1-0-ra kaptak ki. A világranglista-tizedik németeknél két stabil NHL-es is játszik Jochen Hecht és Christoph Schubert személyében. Előbbi a Buffalo Sabresban 3,8 millió dollárt keres évente, és eddigi 618 tengerentúli mérkőzésén 370 pontot (144 gól, 226 gólpassz) gyűjtött.

A hátvéd Schubertnek (Ottawa Senators) be kell érnie évi 900 ezer dollárral. Rajtuk kívül négy hokisnak foglalták le a játékjogát amerikai csapatok, és Dimitri Pa:tzold, valamint Sven Butenshön be is mutatkozhatott a világ legerősebb bajnokságában. A németeknél 29.500 igazolt játékos van, a ranglista-20. magyaroknál 2000, a fedett pályák száma 173, Magyarországon 17.

A két együttes eddig 18-szor mérkőzött, a németek 13-szor diadalmaskodtak, és négy döntetlen mellett a magyarok csupán egyetlen egyszer, még a II. világháború alatt, 1940. február 3-án, Garmisch-Partenkirchenben győztek 3-2-re barátságos meccsen. Az utolsó egymás elleni mérkőzést 2006. április 29-én játszották, akkor az amiens-i divízió I-es vb-n a németek úgy győztek 6-2-re, hogy az utolsó harmadot 4-0-ra nyerték. A magyarok gólját Jánosi Csaba és Gröschl Tamás ütötte. A németek többek között azzal a sikerrel jutottak fel a világ élvonalába.

A hétfői mérkőzést a norvég Ole Stian Hansen és az amerikai Tom Sterns vezeti. A két vonalbíró a szlovák Valach és a svéd Sabelström. A magyaroknál a dánok elleni, vasárnapi összecsapáson véglegesen kiállított Vas János automatikus egymeccses eltiltása miatt nem léphet pályára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását