2024. április 16. - Csongor

Az MSZP is beindítja a kampányt, hátha...

Az MSZP európai parlamenti (EP) választási kampánya május 1-jén indul, az egész országban 161 helyszínen lesznek rendezvények - közölte Lamperth Mónika, a szocialisták kampányának politikai irányítója szerdán az MTI-vel.
2009. április 29. szerda 17:33 - HírExtra
Mindenütt szó lesz Magyarország európai uniós csatlakozásának ötéves évfordulójáról, az MSZP kampányának indításáról és a munka ünnepéről - mondta a párt elnökhelyettese, megjegyezve, hogy minden megyében lesznek rendezvényeik, hagyományos majálisprogramokkal.

Lamperth Mónika elmondta, hogy budapesti, városligeti rendezvényükre kilátogat Bajnai Gordon miniszterelnök. Délben Göncz Kinga, az MSZP EP-listájának vezetője és Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke fog beszédet mondani - fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a kormányfő is beszédet mond a rendezvényen.A fővárosi rendezvényen politikusok részvételével fórumokat is tartanak budapesti ügyekről, illetve az EP-választásról.

Az elnökhelyettes kitért arra, hogy Magyarország uniós csatlakozásának ötéves évfordulóján szeretnék bemutatni azokat az eredményeket, amelyeket a szocialista európai parlamenti képviselők a kormánnyal együttműködve az elmúlt években elértek.
Kifejtette, elérték azt, hogy az EU 2007 és 2013 közötti költségvetésében 7200 milliárd forinthoz jut az ország, amely óriási lehetőséget jelent. Hozzátette: a schengeni csatlakozással lehetővé vált 22 uniós tagállamban és három nem EU-tagállamban a szabad mozgás.

Lamperth Mónika az energia- és klímapolitika területén elért eredményeket is kiemelte. Úgy vélte, hogy ennek a szakpolitikának a valódi nyertese lehet Magyarország, mivel miközben visszafogjuk a károsanyag kibocsátást, több mint 200 milliárd forintos bevételt érhet el az állam a fel nem használt szén-dioxid-kvóták értékesítéséből.

Fontos területnek nevezte még a mezőgazdaságot, a környezetvédelmet, amelyek esetében az MSZP képviselői magyar szempontból kedvező irányba módosították az uniós elképzeléseket.

Az elnökhelyettes úgy fogalmazott, a kampányban szeretnék azt bemutatni, hogy "a belpolitikai konfliktusok külföldre vitele helyett a nemzeti érdekek hatékony képviselete a dolgunk Európában. Lehet, hogy mi nem voltunk olyan hangosak, mint a másik oldal, de hogy eredményesebbek voltunk, azt az előbbi felsorolás is bizonyítja".

Elmondta, hogy sok helyen találkoznak a szocialisták a szakszervezetek képviselőivel, több helyen együtt szervezik a majálisokat.Az MSZP számára kitüntetetten fontos a munkahelyek védelme, ezt a politikájában meg fogja jeleníteni a következő időszakban - hangsúlyozta, hozzátéve, ez is egy baloldali karaktereleme a válságkezelő intézkedéseknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Keri
2009. április 29. 18:28
Baradlay-nak "et eppur si muovi!" Tanulj belőle!
Baradlay
2009. április 29. 18:12
Ez a hazaarulo csocselek,nem kormany!
Bitora veluk!
Keri
2009. április 29. 17:56
Természetesen a hülye Fidesz elmondja, hogy mit nem tett meg a kormány. Például nem szüntette meg rendeletileg a Fityuszt. Ezért kár!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását